Calendarul de înscriere în clasa pregătitoare 2023 – 2024, din nou, modificat

Foto: today.com

Calendarul de înscriere în clasa pregătitoare 2023 – 2024, a fost din nou modificat, azi, 6 iunie, potrivit ultimului anunț (nota Ministerului Educației nr. 1382/DGIP/2023) făcut de Ministerul Educației.

Activitățile specifice primei etape de înscriere se vor finaliza pe data de 12 iunie 2023 scrie în anunțul făcut de minister.  Ceee ce înseamnă că până la această data vor avea loc:”- procesarea, la nivelul unităților de învățământ, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere;

repartizarea, la școala de circumscripție, a copiilor ai căror părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali au solicitat înscrierea la altă școală decât școala de circumscripție și nu au fost repartizați din lipsă de locuri și care au exprimat această opțiune în cererea de înscriere;

– afișarea, în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratelor școlare a listei copiilor înmatriculați și a numărului de locuri libere”. Practic, vor fi afișate listele cu ce copii au fost înscriși în clasa pregătitoare și ce locuri au rămas disponibile.

Reamintim că, potrivit primei modificări făcute de Ministerul Educației, trebuia să se afle lista cu elevii înscriși în clasa pregătioare până pe 6 iunie.

Potrivit anunțului, etapa a doua de înscrieri va avea loc între 13-16 iunie, și anume:  ”depunerea/transmiterea cererilor-tip de înscriere, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la această etapă;

– validarea cererilor de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor”.

Iar în perioada 19 iunie – 10 iulie vor avea loc:

”- procesarea cererilor de înscriere, la nivelul unității de învățământ, în limita locurilor rămase libere;

– afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.”

În perioada 1 – 8 septembrie 2023, vor fi soluționate, de către inspectoratele școlare, cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ, potrivit Ministerului Educației.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here