Elevii mai multor scoli din Romania vor lucra cu imprimante 3D, in cadrul unui proiect national sustinut de ECDL cu sprijinul Dedeman, alaturi de Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania si Ministerul Educatiei.
Parte dintr-un proiect pentru meseriasii viitorului, „3DUTECH” isi propune sa creeze noua generatie de specialisti in printarea 3D, printr-un proiect pentru elevii si profesorii din Romania. Hub-urile de printare 3D vor intra in functiune in mai multe orase din tara.
Este vorba despre Bucuresti (Colegiul Tehnic Mecanic Grivit’ si Colegiul National Elena Cuza), Bacau (Colegiul National Ferdinand I), Oradea (Colegiul National Mihai Eminescu), Timisoara (Colegiul National Constantin Diaconovici Loga), Suceava (Colegiul National Eudoxiu Hurmuzachi – Radauti), Brasov (Colegiul National Unirea), Ramnicu Valcea (Colegiul National de Informatica Matei Basarab) si Tulcea (Colegiul Dobrogean Spiru Haret)
Printarea 3D a deschis calea unei noi revolutii industriale, care va schimba lumea pe care o stim azi. In acelasi timp, printarea 3D da nastere unor noi meserii ce presupun un anumit set de cunostinte. ECDL ROMANIA impreuna cu Dedeman isi doresc sa faca parte din aceasta revolutie si sa sustina tinerii din Romania in dobandirea abilitatilor de printare 3D. Prin intermediul campaniei “3DUTECH. Modeleaza viitorul. Printeaza-l 3D!”, 20 de profesori si 200 de elevi din liceele din Romania vor avea oportunitatea sa-si dobandeasca certificarea de printare 3D, certificare recunoscuta international.
Mediul de afaceri estimeaza ca noul specialist cu pregatire medie este cu adevarat productiv daca detine deja notiuni de utilizare eficienta a computerului, iar in viitorul apropiat va avea nevoie de cunostinte de imprimare 3D in multe domenii de activitate. Modelarea 3D va deveni la fel de raspandita precum web design-ul. Oricine va sti modelare 3D va putea sa ofere servicii in piata, fiind si mai usor angajabil. De asemenea, boom-ul imprimantelor 3D din urmatorii ani va crea o noua meserie: tehnician imprimare 3D. Nu in ultimul rand, orice inovatie tehnologica lanseaza un nou val de companii pe piata, deci vor exista oportunitati la nivel antreprenorial.