Cinci unitati de invatamant au fost construite din fonduri externe

Cinci unitati de invatamant, dintre care trei gradinite, o scoala si un corp de cladire a unui colegiu, au fost construite in judetele Gorj, Botosani si Olt, prin proiecte cu finantare externa derulate de Ministerul Educatiei Nationale.

„Trei gradinite sunt in judetul Botosani: Gradinita cu program normal cu trei sali de grupa din Draxini-Baluseni, Gradinita cu program normal cu trei sali de grupa din Broscauti si Gradinita cu program normal cu trei sali de grupa din Cristinesti”, se arata intr-un comunicat de presa transmis, joi, de Ministerul Educatiei Nationale.

Vezi si MEN: 16 unitati de invatamant, receptionate prin proiectele cu finantare externa

Totodata, a fost construita si o scoala, pentru clasele I-VIII, in judetul Gorj, dar si un corp de cladire la Colegiul National Ion Minulescu din Slatina, judetul Olt. Toate cele cinci unitati de invatamant au fost dotate cu mobilier nou, precizeaza MEN.

Institutiile de invatamant au fost construite in cadrul Proiectului Reforma Educatiei Timpurii in Romania (P.R.E.T.) si a Proiectului Reabilitarea Infrastructurii Scolare (P.R.I.S), derulate de MEN.

Prin intermediul P.R.E.T, in perioada 2013-2017, au fost construite 170 de gradinite, in valoare de peste 80 de milioane de euro.

Potrivit sursei citate, finantarea se acorda pentru construirea de gradinite cu program normal cu doua, trei si patru sali.

Vezi si Ministerul Educatiei: In trei luni au fost construite 13 gradinite

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here