Admitere liceu 2023: când au loc probele de aptitudini și de limbă străină pentru clasele de bilingv

Ministerul Educației a publicat când se vor desfășura probele de aptitudini pentru elevii care vor să urmeze un liceu vocațional, precum și probele de limbă străină pentru clasele de bilingv. Află aici mai multe.

Elevii de clasa a VIII care vor să susțină probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă, cât și cele de aptitudini, se vor înscrie la unitățile de învățământ pe 15 și 16 mai, probele se vor desfășura în perioada 17-19 mai, iar comunicarea rezultatelor va avea loc pe 22 mai.

”Proba de verificare a cunoștințelor de limbă modernă poate fi echivalată/recunoscută, printr-un certificat obținut la un examen cu recunoaștere internațională. Documentele necesare pentru echivalarea și recunoașterea rezultatelor obținute la examene cu recunoaștere internațională cu proba de verificarea a cunoștințelor de limbă modernă pentru admiterea în clasa a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne pot fi depuse la unitatea de învățământ de proveniență până la data de 22 mai 2023”, scrie pe pagina de Facebook a Ministerului Educației.

Reamintim că, din anul acesta, media de admitere la liceu se va calcula altfel decât până în prezent, și anume, media claselor V-VIII nu va mai fi luată în calcul, potrivit ordinului privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023-2024, publicat în Monitorul Oficial.

Citește și: Calendar Evaluare Națională 2023

Sursa foto: Minsiterul Educației/Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here