Primele alimente pe care le oferi bebelusului trebuie sa fie usor de digerat si sa nu provoace reactii alergice, de aceea cele mai recomandate sunt radacinoasele. In primele 2 saptamani incerci sa introduci cate o radacinoasa la 3 zile, iar apoi, daca observi ca nu are reactii alergice, poti incepe sa le amesteci, asa cum, spre exemplu este aceasta reteta de piure din mix de radacinoase.
Citeste si: Cu ce alimente incepem diversificarea bebelusului si cand le introducem pe cele cu potential alergen?
*Aceasta reteta este recomandata dupa varsta de 6 luni.
**Pastarnacul trebuie folosit in cantitate mica deoarece are un gust destul de puternic, pe care copilul ar putea sa-l refuze.
*** Primele legume introduse in diversificare: morcovul, napul, cartoful dulce, pastarnacul, dovleacul, dovlecelul.
Primele fructe introduse in diversificare: merele, perele, bananele, avocado, papaya.
Ingrediente:
- 1 morcov
- 1 nap
- 1/2 pastarnac
- 100g miez de dovleac
Mod de preparare:
- Legumele se spala si se curata e coaja.
- Se taie cubulete, se pun intr-o crativa si se acopera cu apa fiarta.
- Se fierb la foc mediu aproximativ 20 de minute, pana se inmoaie.
- Dupa ce se scurg de zeama (se pastreaza o ceasca de zeama), se pun in blender si se paseaza.
- Se adauga treptat si din zeama fiarta, pentru omogenizare.
- Se serveste caldut.