Stii cu cei ai putea sa-i cuceresti pe toti la masa de Paste? Cu cotlete de miel cu legume, la cuptor. Iata de ce ai nevoie si cum anume se prepara.
Cantitate: 4 portii
Timp de preparare: 70 de minute
Ingrediente:
- 12 cotlete de miel
- 2 dovlecei
- 2 morcovi
- 2 fire de praz
- 2 cartofi
- 100g mazare
- 150g fasole verde (sau broccoli, conopida)
- 100 ml ulei
- 1 legatura patrunjel
- 1/2 lamaie
- sare, piper
- coriandru
Mod de preparare:
- Curata cotletele de pielita si de partile grase, unge-le cu 2-3 linguri de ulei si presara-le cu sare, piper si coriandru macinat. Pune cotletele intr-o tava adanca.
- Curata dovleceii, cartofii, morcovii si prazul. Spala-le, apoi taie dovleceii, cartofii si morcovii in bucati mai mari, iar prazul in segmente de circa 3 cm. Pune legumele (inclusiv cu fasolea sau broccoli si conopida) in tava imprejurul cotletelor, adauga uleiul, zeama de lamaie, o cescuta cu apa, sare si piper dupa gust.
- Pune tava in cuptorul incins si coace totul la 220 grade C, pana cand carnea este bine patrunsa si frumos rumenita.
Sfat Superbebe
Mielul intra in categoria carne rosie si este o sursa foarte buna de proteine de calitate. Pentru persoanele sanatoasa si active fizic este o optiune sanatoasa, insa pentru cele cu anumite probleme (dislipidemie, trigliceridemie, hipertensiune arteriala, hepato-renale, obezitate etc), este indicat sa se consume carne de miel in cantitati mici si doar bucatile foarte slabe.
Daca este gatita la cuptor, carnea de miel poate fi recomandata in bucati mici si in cazul copiilor mai mari de 2 ani (pentru ca se digera mai greu).