Reteta de iarna: Vin fiert cu cardamom

Pentru serile friguroase de iarna iti propunem sa savurezi, alaturi de cel drag si de prieteni, o cana cu vin fiert cu cardamom. Iata cum se prepara aceasta reteta de iarna.

Ingrediente:

  • 1 cana suc proaspat stors de portocale;
  •  ¼ cana migdale zdrobite;
  • ¾ cana stafide;
  • ½ cana prune uscate, taiate in jumatati;
  • 8 cuisoare;
  • 1 baton de scortisoara (2-3cm);
  • 2 cm radacina proaspata de ghimbir;
  • 4 seminte de cardamom;
  • 750 ml vin rosu;
  • ¾ cana coniac (optional)

Mod de preparare:

  1. Puneti intr-un vas mai mare sucul de portocale, migdalele, stafidele si prunele.
  2. Puneti cuisoarele, scortisoara, ghimbirul si semintele de cardamom, curatate de coaja subtire, intr-un saculet de panza si lasati-l in vasul cu suc de portocale.
  3. Puneti ingredientele astfel pregatite la fiert, la foc foarte mic, timp de 45 de minute.
  4. Dupa acest timp scoateti saculetul cu mirodenii si adaugati vinul peste celelalte.
  5. Lasati vasul la foc mic pana in momentul in care lichidul se apropie de fiert. Atentie: lichidul nu trebuie sa fiarba!
  6. Adaugati in acest moment in vas coniacul (optional).
  7. Opriti focul si cu ajutorul unui bat de chibrit mai lung, aprindeti (flambati) amestecul. Lasati sa arda cateva secunde si apoi acoperiti vasul cu un capac.
  8. Dupa 10 minute puteti sa serviti vinul astfel preparat, in cani groase de lut sau in unele prevazute cu toarta, pentru a va feri de arsuri.

Citeste si: Retete de sarbatori: Bauturi festive de iarna (pentru parinti!)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here