Pentru serile friguroase de iarna iti propunem sa savurezi, alaturi de cel drag si de prieteni, o cana cu vin fiert cu cardamom. Iata cum se prepara aceasta reteta de iarna.
Ingrediente:
- 1 cana suc proaspat stors de portocale;
- ¼ cana migdale zdrobite;
- ¾ cana stafide;
- ½ cana prune uscate, taiate in jumatati;
- 8 cuisoare;
- 1 baton de scortisoara (2-3cm);
- 2 cm radacina proaspata de ghimbir;
- 4 seminte de cardamom;
- 750 ml vin rosu;
- ¾ cana coniac (optional)
Mod de preparare:
- Puneti intr-un vas mai mare sucul de portocale, migdalele, stafidele si prunele.
- Puneti cuisoarele, scortisoara, ghimbirul si semintele de cardamom, curatate de coaja subtire, intr-un saculet de panza si lasati-l in vasul cu suc de portocale.
- Puneti ingredientele astfel pregatite la fiert, la foc foarte mic, timp de 45 de minute.
- Dupa acest timp scoateti saculetul cu mirodenii si adaugati vinul peste celelalte.
- Lasati vasul la foc mic pana in momentul in care lichidul se apropie de fiert. Atentie: lichidul nu trebuie sa fiarba!
- Adaugati in acest moment in vas coniacul (optional).
- Opriti focul si cu ajutorul unui bat de chibrit mai lung, aprindeti (flambati) amestecul. Lasati sa arda cateva secunde si apoi acoperiti vasul cu un capac.
- Dupa 10 minute puteti sa serviti vinul astfel preparat, in cani groase de lut sau in unele prevazute cu toarta, pentru a va feri de arsuri.
Citeste si: Retete de sarbatori: Bauturi festive de iarna (pentru parinti!)