Reteta zilei: Rosii umplute cu branza si cascaval

Iti plac branzeturile si te gandesti la o reteta sanatoasa si gustoasa? Atunci iti propunem o reteta simpla de rosii umplute cu branza si cascaval. Afla aici de ce ai nevoie.

Citeste si: Reteta zilei: Cosulete de rosii cu peste

Ingrediente:

  • 300 g rosii
  • 100 g branza telemea
  • 60 g cascaval
  • 75 g branza de vaci
  • 25 g unt
  • 20 g marar
  • cateva frunze de salata

Mod de preparare:

  1. Branza telemea, cascavalul si branza de vaci se trec prin masina de tocat cu ochiuri mici, apoi se amesteca bine cu untul si mararul care a fost curatat, spalat si taiat marunt, pana se obtine o pasta omogena.
  2. Rosiile se spala, li se taie capacul, li se scoate miezul si se lasa sa se scurga. Apoi se umplu cu pasta de branza.

Retine:

Chiar daca sunt foarte gustoase, branzeturile trebuie totusi consumate cu moderatie, deoarece sunt foarte bogate in grasimi saturate.

Cu toate acestea, branza este o sursa foarte importanta de proteine valoroase, calciu si vitamina B12.

Ca si in cazul oualelor, in cazul lactovegetarienilor, branza poate constitui o sursa importanta de vitamina B12, pe care majoritatea oamenilor si-o iau mai ales din carne.

De asemenea, cercetarile au demonstrat ca daca se consuma mult calciu in timpul copilariei si adolescentei, acest lucru ajuta la prevenirea osteoporozei in viata de mai tarziu. Branza constituie, de asemenea, la combaterea cariilor dentare provocate de alimentele dulci deoarece pare sa impiedice formarea ion gura a cizilor care ataca smaltul dentar.

Citeste si: Reteta zilei: Triunghiuri cu branza pentru pitici voinici

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here