Te gandesti la o masa de cina satioasa? Ce zici de carnaciori cu legume si ciuperci? Iata o reteta pentru acele zile in care nu ai prea mult timp la dispozitie, cu toate ca ai pofta multa de ceva tare gustos. Iata de ce ai nevoie.
Ingrediente:
- 700 g ciuperci proaspete
- 200 g carnaciori cabanos
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 100 g mazare
- 100 g porumb (boabe)
- 1 radacina pastarnac
- 100 g fasole verde
- 50 g unt
- 100 g cascaval
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati ciupercile, spalati-le, scurgeti-le bine de apa si puneti-le intr-o cratita, in untul topit. Prajiti-le la foc potrivit intorcandu-le pe toate partile. Dupa patru, cinci minute adaugati carnaciorii taiati in feliute si legumele curatate, spalate si taiate in cubulete.
Puneti in cratita o cescuta cu apa si lasati sa fiarba la foc mic pana cand se evapora aproape toata zeama din cratita.
La final, puneti patrunjelul tocat marunt si potriviti de sare si de piper, daca este cazul. Serviti ciupercile cu carnaciori si legumele fierbinti, presarate cu cascavalul dat pe razatoarea mare.
Sfaturi practice in ceea ce priveste untul!
30% dintre grasimile continute in unt sunt monosaturate, bune pentru sanatate. Acestea se regasesc si in uleiul de masline. Untul este o sursa sigura de vitamina A, un ingredient necesar unui metabolism echilibrat si mai ales bunei functionari a ochilor, pielii si oaselor.
Pastrati untul intr-o untiera cu capac pentru a-i prelungi prospetimea. Daca nu aveti frigider, pastrati untul mai multa vreme proaspat daca il acoperiti cu apa sarata rece care se va schimba la cateva ore.