Reteta zilei: Carnaciori cu legume si ciuperci

O portie delicioasa de carnaciori cu legume si ciuperci se va transforma intr-un pranz sau o masa de cina satioasa! Este o reteta culinara ideala pentru cei care nu au prea mult timp la dispozitie si au pofta de ceva bun si repede. Mixul de legume si ciuperci se vor imbina armonios cu carnaciorii cabanos. La sfarsit, vei afla cateva trucuri pentru a face cele mai bune preparate sarate si dulci!

Ingrediente:

  • 700 g ciuperci proaspete
  • 200 g carnaciori cabanos
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 100 g mazare
  • 100 g porumb (boabe)
  • 1 radacina pastarnac
  • 100 g fasole verde
  • 50 g unt
  • 100 g cascaval
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Citeste si Reteta zilei: Paste cu oua si ciuperci

Mod de preparare:

Curatati ciupercile, spalati-le, scurgeti-le bine de apa si puneti-le intr-o cratita, in untul topit. Prajiti-le la foc potrivit intorcandu-le pe toate partile. Dupa patru, cinci minute adaugati carnaciorii taiati in feliute si legumele curatate, spalate si taiate in cubulete.

Puneti in cratita o cescuta cu apa si lasati sa fiarba la foc mic pana cand se evapora aproape toata zeama din cratita.

La final, puneti patrunjelul tocat marunt si potriviti de sare si de piper, daca este cazul. Serviti ciupercile cu carnaciori si legumele fierbinti, presarate cu cascavalul dat pe razatoarea mare.

Sfaturi practice in ceea ce priveste untul!

30% dintre grasimile continute in unt sunt monosaturate, bune pentru sanatate. Acestea se regasesc si in uleiul de masline. Untul este o sursa sigura de vitamina A, un ingredient necesar unui metabolism echilibrat si mai ales bunei functionari a ochilor, pielii si oaselor.

Daca vreti sa faceti un sos fin, cu o textura fluida, onctuoasa, adaugati in acesta, atunci cand este doar caldut, doua cubulete de unt rece. Puneti vasul din nou pe foc si amestecati pana cand untul se va topi.

Citeste si Reteta zilei: Mic dejun englezesc

Untul nu se va pune tot deodata, ci se va adauga treptat cate un cubulet si numai dupa ce acesta a fost bine incorporat, se adauga alt cubulet de unt. In tot timpul acestei operatiuni se amesteca bine sosul cu o lingura, de preferat, de lemn. La 250 ml de sos cald, se va adauga 50 g de unt rece. Sosul obtinut astfel va avea o textura mult mai fina.

Iata un truc pentru a obtine prajituri cu unt delicioase: untul adaugat la ingrediente, mai ales cand trebuie frecat cu zaharul, trebuie sa fie moale, dar nu topit de tot. Daca il apesi cu degetul, trebuie sa-ti ramana o amprenta, insa nu trebuie sa fie atat de moale incat sa poti traversa cu degetul bucata de unt.

Pastrati untul intr-o untiera cu capac pentru a-i prelungi prospetimea. Daca nu aveti frigider, pastrati untul mai multa vreme proaspat daca il acoperiti cu apa sarata rece care se va schimba la cateva ore.

Citeste si Reteta zilei: Lipie picanta cu ciuperci

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here