Ai pofta de ceva gustos, dar esti in pana de idei? Aici iti vei gasi inspiratia! Te invit la o portie generoasa si delicioasa de pui cu smantana. Afla aici toate detaliile despre modul de preparare.
Citeste si: Reteta zilei: Piept de pui mediteranean, pentru o cina usoara si sanatoasa
Ingrediente:
- 1 kg de carne de pui
- 500 g legume (morcovi, patrunjel, telina, ceapa)
- Mix de condimente maruntite din legume
- 2 linguri de hrean ras pe razatoarea mica
- 500 ml smantana grasa
- 1 lingurita mustar
- O jumatate lingurita sare fina
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- 3-4 fire patrunjel proaspat
Citeste si: Reteta zilei: pui Cacciarote pentru mami si tati
Mod de preparare:
1. Se spala pieptul de pui si pulpele si se pun la fiert intr-un vas cu aproximativ 2 litri de apa. Se spumeaza bine, se adauga putina sare si se lasa sa fiarba pentru 20 minute.
2. Intre timp se curata legumele si se taie in patru.
3. Se adauga si legumele in vas, mixul de condimente si se fierbe la foc potrivit pana cand carnea si legumele sunt bine fierte. (Intre 40 minute si o ora).
4. Se rastoarna lichidul din vas intr-o alta oala, astfel incat sa ramana doar carnea si legumele.
5. Intr-un bol, smantana se amesteca cu hreanul, se adauga mustarul, sarea si putina zeama de lamaie. Se obtine un sos care se pune peste carne si legume si se amesteca.
6. Se serveste cald, cu patrunjel tocat deasupra.
*** Zeama ramasa se poate folosi ca supa de pui la care se adauga galuste, fidea sau in care poti fierbe orez pentru a doua zi.
S-ar putea sa-ti placa si: Reteta zilei: Piept de pui mediteranean, pentru o cina usoara si sanatoasa