Specialistii atrag atentia sa fim atenti atunci cand consumam orice tip de carne cu ce o combinam. Carnea are nevoie de pana la 6-8 ore pentru a fi digerata, de aceea nu este deloc o idee sanatoasa sa alegem o garnitura din cartofi prajiti sau piure, pentru ca si carbohidratii din cartofi se digera foarte greu, iar din acest motiv apar balonari si procese de fermentatie.
Daca te gandesti la un fel de mancare sanatos, hranitor si care sa se digere bine, atunci iti recomand legume asortate cu piept de curcan. Iata de ce ai nevoie si cum se prepara.
Citeste si: Reteta zilei: Pulpa de curcan umpluta
Ingrediente:
- 3-4 cartofi medii
- 2-3 rosii
- 2 ardei (rosu si verde)
- 250 g mazare (congelata)
- 250 g fasole verde (proaspata, din conserva sau congelata)
- 2 linguri de ulei de masline
- un varf de cutit de sare
- o cana de apa
- cateva frunze de busuioc
- 250 g piept de curcan
Citeste si: Reteta zilei: Tocana din orice fel de carne
Mod de preparare:
- Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie rondele nu foarte subtiri.
- Ardeii se curata de seminte, se spala si se taie fideluta.
- Intr-un vas termorezistent cu capac se pune putin ulei, apoi se asaza legumele in straturi, incepand cu cartofii.
- Rosiile se curata de coaja, apoi se paseaza in blender impreuna cu busuiocul.
- Sucul de rosii se amesteca cu o cana de apa si cu un praf de sare, apoi se adauga peste legume.
- Se pune capacul si se lasa la cuptor aproximativ 20-30 de minute, la 185 de grade C.
- Dupa ce legumele s-au patruns bine, se mai lasa inca aproximativ 10 minute la cuptor, dar fara capac.
- Intre timp, pieptul de curcan se curata de piele, se spala si se taie fasii, care se pot fierbe sau frige pe gratar.
- Carnea se serveste calda impreuna cu legumele asortate.
Citeste si: Reteta zilei: Supa de curcan cu radacinoase
Aceasta mancare este recomandata si unui copil de peste 8 luni, atata timp cat este bine pasata inainte.