Reteta zilei: cu mic, cu mare, poftiti la branzoaice!

Parafrazandu-l pe Ion Creanga as spune, ,,nu stiu altii cum sunt, dar eu cand ma gandesc la branzoaice, mi se pare lumea mai frumoasa„ si gasesc solutii la orice probleme apar. Si acum, lasand gluma la o parte, chiar nu trebuie “sa-ti pui pofta in cui”, ci sa-ti sufleci manecile si sa te apuci de aluat, pentru ca astazi iti propun o reteta simpla, dar delicioasa de branzoaice. Afla aici care sunt ingredientele de care ai nevoie si cum anume se prepara gustoasele minunatii. Cu mic, cu mare, poftiti la branzoaice!

Citeste si: Reteta zilei: Triunghiuri cu branza pentru pitici voinici

Ingrediente:

  • 800 grame de faina
  • 3 oua
  • 50 g drojdie
  • 5 linguri de zahar
  • 350 ml apa
  • 50 ml ulei
  • Sare

Pentru umplutura:

  • 600 g branza de vaci
  • zahar dupa gust
  • 3 oua
  • Sare
  • Zahar vanilat
  • Coaja de lamaie

Citeste si: Reteta zilei: tarta cu mere

Mod de preparare:

  1. Intr-un vas mai incapator pune 50 g de drojdie cu apa calduta, amesteca bine, pana se omogenizeaza totul, dupa care adauga 3 oua batute bine in prealabil, zaharul, uleiul, un varf de sare, apoi adauga faina treptat, amestecand incontinuu, pana cand se formeaza un aluat nu prea vartos, pe care-l lasi macar 30 minute la dospit, acoperindu-l cu un prosop de bucatarie.
  2. Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in bucati egale care se rotunjesc si se mai lasa 10 minute la dospit.
  3. Se intinde aluatul pe masa de lucru, cu ajutorul facaletului, in cercuri cu diametrul de 10 cm si se asaza umplutura in mijloc, dupa care se aduna marginile formandu-se branzoaicele.
  4. Se lasa la crescut in tava, apoi se ung cu ou batut si se presara cu zahar tos (optional) si se coc la 180 de grade C, pana cand branzoaicele sunt bine rumenite.
  5. Se servesc calde, unse bine cu smantana, simple sau pudrate cu zahar.

Autor: Inga Stoian

Citeste si: Reteta zilei: cea mai buna turta dulce!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here