Reteta zilei: Mancare de fasole verde in sos picant

De ce fasolea verde este indicata, alaturi de alte legume verzi, in curele de slabire? Afla in materialul urmator.

Reteta de astazi, fasole verde in sos picant, se prepara intr-o jumatate de ora  si este minunata pentru cei care nu au prea mult timp la dispozitie. Totodata, preparatul se va servi ca atare sau ca si garnitura la orice fel de mancare cu carne.

Ingrediente:

  • 400 g fasole verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare

Mod de preparare:

Fierbeti fasolea verde in apa cu sare, apoi strecurati-o si lasati-o la racit. Caliti usturoiul pisat in ulei de masline, la foc potrivit. Adaugati ardeiul iute taiat marunt si patrunjelul tocat. Puneti in vas fasolea, amestecati de doua, trei ori, apoi luati vasul de pe foc.

Citeste si Reteta zilei: Mancare de fasole verde cu pui

Cateva sfaturi

Preparare la aburi

Nutritionistii ne recomanda tot mai mult in ultima vreme sa preparam legumele la aburi pentru a le pastra cat mai multe dintre calitatile fizico-chimice, adica vitaminele si mineralele necesare unei bune stari de sanatate. Fierberea si gatirea la aburi se pot face in mai multe feluri. Legumele se pun pe un gratar sau intr-un vas de tip strecuratoare care sta deasupra altui vas, in care fierbe apa cu mirodenii. Legume preparate la aburi se pot obtine si la cuptor, daca le stropim cu ulei si zeama de lamaie, le infasuram in folie de aluminiu si le tinem la foc potrivit pana se inmoaie.

Citeste si Reteta zilei: Salata de pastai

Legumele, in cura de slabire

Pentru ca sunt lipsite de grasimi si ajuta digestia, legumele sunt indicate in curele de slabire. S-a dovedit ca, mai ales, legumele de culoare verde au acest rol pentru ca detin un numar mic de calorii. Legumele sunt bogate in fibre si acestea dau rapid o stare de satietate. De asemenea, pe masura ce trec prin tractul digestiv, antreneaza grasimile ajutand la eliminarea lor. Printre cele mai recomandate legume verzi in aplicarea curelor de slabire sunt: fasolea verde, broccoli, spanacul, ardeiul, castravetii, varza, dovleceii si mazarea.

Citeste si Reteta zilei: Iahnie de fasole cu jumari

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here