Cei mai multi copii isi pierd pofta de mancare pe timp de vara, devin mai mofturosi, refuzand chiar sa consume feluri de mancare pe care tu le stiai ca fiind preferatele lor. Dupa ce au alergat toata ziua pe afara, cu siguranta au nevoie de energie, de ceva gustos si sanatos facut in casa, dar care sa nu le „pice” greu seara. Astfel ca iti propun o reteta destul de satioasa, si anume pilaf cu ardei, de vara.
Citeste si: Reteta zilei: risotto cu parmezan
Ingrediente:
- 4 cescute orez
- 10 linguri ulei
- 8-9 rosii mari
- 15-20 ardei grasi
- 6-7 legaturi de patrunjel si marar
- 6-7 cepe
- sare
- piper
Citeste si: Reteta zilei: Orez cu naut
Magia din bucatarie:
- Se inabusa ceapa taiata cu orezul spalat, rosiile taiate felii, piper, sare, verdeata tocata, ulei si apa. Se asaza intr-o tava un rand de rosii taiate felii, curatate de pielita, un rand de ardei taiati felii, inabusiti separat cu sare, verdeata, un rand de orez inabusit cu ceapa si rosii, si se continua pana ce se termina toata cantitatea, deasupra ramanand un strat de rosii si verdeata. Se toarna ulei rece si se da la cuptor la 200 grade C, pana se rumeneste bine.
- Dupa ce se scoate din cuptor se adauga, din plin, verdeata tocata fin.
Retine:
Pilaful este mai gustos daca este servit la temperatura camerei, nu prea fierbinte.
Orezul este cel mai cunoscut tip de cereale, fiind destul de intalnit in bucatariile multor tari si este considerat un aliment sanatos, chiar daca are ceva mai multe calorii. Nu contine grasimi nocive, colesterol, previne multe probleme gastrointestinale, ii ajuta pe cei care sufera de greturi si diaree, iar in cazul persoanelor foarte active este o sursa excelenta de energie.
Citeste si: Reteta zilei: Supa de rosii cu orez