Sase copii din Salaj evacuati in timpul furtunii

Sase copii din Salaj au fost evacuati in timpul furtunii de marti, 93 de acoperisuri au fost distruse de grindina si zeci de locuinte, curti, strazi si beciuri au fost inundate, arata bilantul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

Citeste si Pentru 110 scoli din Capitala, cursurile vor fi suspendate ca urmare a vizitei Papei in Romania

In ultimele 24 de ore, Administratia Nationala de Meteorologie a emis 48 avertizari/atentionari pentru fenomene meteo periculoase care anuntau frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, cantitati de apa de pana la 50 l/mp.

In contextul avertizarilor de vreme severa – cod portocaliu si cod rosu, au fost transmise mesaje de protectie a populatiei prin intermediul sistemului de avertizare Ro-Alert in judetele Alba, Dolj, Maramures si Salaj.

In urma furtunilor de scurta durata, dar de intensitate semnificativa, au fost semnalate efecte negative la nivelul a 28 localitati din judetele Bihor, Caras-Severin, Dolj, Hunedoara, Maramures si Salaj.

Pompierii militari, sprijiniti de autoritatile locale, au intervenit pentru evacuarea apei din 41 locuinte, 108 curti si beciuri, dar si de pe 12 strazi. Potrivit primelor estimari, din cauza caderilor de grindina, au fost afectate 93 acoperisuri de case, 10 acoperisuri de bloc, 2 acoperisuri de institutii publice, 255 autovehicule si 204 copaci. Totodata, in localitatea Simleu Silvanei din judetul Salaj, din cauza apei infiltrate in locuinta, s-a dispus masura preventiva de evacuare a 6 copii, acestia fiind trimisi temporar la rude.

Circulatia rutiera a fost afectata temporar din cauza apei si aluviunilor de pe carosabil pe 2 drumuri nationale (DN 1 si DN 66A) si pe un drum judetean (DJ 108D).

Miercuri dimineata mai erau in desfasurare interventii pentru inlaturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase in judetele Hunedoara si Salaj. Pompierii actioneaza cu motopompe pentru evacuarea apei din gospodariile cetatenilor, dar si cu mijloace specifice pentru inlaturarea aluviunilor si materialelor ramase in urma scurgerii apelor.

Vezi si Intrare libera pentru copii la Muzeul Antipa, de 1 iunie

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here