Produse de ingrijire a pielii in timpul sarcinii: substantele toxice pe care le poti evita

Nu toate ingredientele pe care le contin produsele de ingrijire a pielii sunt benefice sanatatii tale, existand si chimicale daunatoare pielii tale, dar si bebelui din burtica. Toate schimbarile pielii in timpul perioadei de sarcina sunt normale si temporare. Din cauza hormonilor, ti se poate modifica secretia de sebum, ducand la un exces de sebum si, implicit, la aparitia acneei.

Foloseste o rutina de ingrijire a pielii de doua ori pe zi. Incepe-ti si incheie-ti ziua cu un obicei de curatare, tonifiere si hidratare a pielii. Asta va ajuta la prevenirea acneei, va curata porii si va da stralucire pielii tale, scrie Mom Junction.

Protejeaza-te impotriva razelor ultraviolete. Foloseste crema special conceputa pentru a te feri de soare, foloseste ochelarii de soare si ramane, pe cat posibil, acasa atunci cand soarele arde cel mai tare.

Inlatura produsele de ingrijire care contin ingrediente toxice pentru pielea ta. Chimicale precum parabenii, toluenul, ftalatii, formaldehida, acizii beta-hidroxi, dihidroxiacetona (glicerona) si clorura de aluminiu iti pot afecta sanatatea pielii. Verifica intotdeauna eticheta produselor!

Citeste si Ingrijire: Vergeturile

Inceteaza tratamentul medicamentos pentru acnee deoarece retinoizii din aceste medicamente pot trece in sangele fatului. De altfel, cauzeaza defecte asupra creierului, fetei si inimii fatului. Mai multe detalii aici.

Nu poti preveni complet vergeturile, dar ceea ce poti face este sa le reduci intensitatea ori raspandirea. Maseaza-ti burtica, sanii si sodurile in fiecare zi, utilizand, de pilda, unt de shea sau ulei natural de corp, cum este uleiul de masline sau uleiul de migdala.

Poti face exercitii fizice usoare de aerobic sau de yoga pentru a ajuta circulatia sangelui si pentru a elimina toxinele prin transpiratie.

Pentru a ramane hidratata tot timpul, consuma multa apa.

Limiteaza-ti makeup-ul. Nu folosi produse de makeup in exces, mai ales daca au in compozitia lor ingrediente sintetice si este necesar sa folosesti produse care se pot sterge usor. Previne, asadar, incarcarea porilor!

Nu exagera cu exfolierea. Chiar daca iti doresti sa inlaturi punctele negre, o exfoliere dura in timpul sarcinii, cand pielea ta este sensibila, poate cauza cicatrici. De asemenea, nu sparge cosurile.

Relaxeaza-te cat de mult poti, doar ingrijirea exterioara nu va fi de ajuns. Ofera-ti un program de somn, atat cat ai nevoie, si maseaza-ti bland fata pentru reducerea stresului.

Hraneste-te sanatos! Ai nevoie de fructe si legume in perioada sarcinii. Consulta-ti medicul specialist in vederea unei alimentatii corecte si potrivite pentru tine.

Citeste si Ingrijirea sanilor in timpul sarcinii

Potrivit Mom Junction, in ceea ce priveste produsele de ingrijire a pielii, acestea pot contine si ingrediente toxice, cum ar fi:

Retinoizii – In urma unor studii in domeniu, s-a observat o posibila legatura intre retinoizi, precum retin-A, renova, differin, retinil palmitat, tazorac si defecte la nastere.

Hidrochinona (se gaseste in creme si serumuri care raman pe piele, nefiind necesara clatirea) – Se mai numeste si chinol sau 1-4 dihidroxibenzen sau idrochinona.

Sare de aluminiu – Aceasta este folosita in antiperspirante, spray-uri si fixativ. De altfel, evita clorura de aluminiu hexahidrat si clorura de aluminiu.

Substante chimice in crema pentru protectie solara – Avobenzone, octisalate, homosalate, octocrylene, octinoxate, oxybenzone si antranilat de metil. Mai multe detalii aici.

Acizii beta-hidroxi – acidul salicilic, acidul tropic, 2-hidroxipropanoic (acidul lactic) si acidul trecocanic (in produsele pentru exfoliere).

Acidul oleic, Cocomide DEA (sampoane, lotiuni) si Lauramide DEA se gasesc in produse de ingrijire a corpului si parului.

Formaldehida, gasita in oje, in lipici pentru gene si in tratamentele pentru indreptarea parului. Verificati hidantoina, quaternium-15, dimetilsulfoxid, hidroximetilglicinat de sodiu. Mai multe detalii aici.

Toluenul se foloseste la prepararea unor coloranti. Se mai numeste si metilbenzen sau toluol.

Acidul tio-glicolic: tiol sau metilmercaptan si acid mercaptoacetic se gasesc in produse pentru par. Mai multe detalii aici.

Tot ce ai nevoie este o parere specializata privind alimentatia ta, plus o mai mare atentie etichetelor produselor pe care le vei folosi. De altfel, opteaza pentru produse de ingrijire a pielii de calitate, potrivite pentru o mamica insarcinata, cum ar fi cele de la Mustela.

Citeste si Ingrijire: Terapia CranioSacrală sau terapia care vindecă trupul şi sufletul deopotrivă

Autor: Andreea Borcila

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here