Doua fetite, in plasament de urgenta, dupa ce mama le-ar fi luat cu ea la furat

Doua fetite, de 11 si 12 ani, au fost duse in plasament de urgenta, la un centru din Bistrita dupa ce au participat, alaturi de mama, la un furt dintr-o locuinta din comuna Livezile. Mama a fost arestata, dupa ce politistii au reusit sa gaseasca 6.000 de euro furati.

Vezi si Voluntari asteptati sa se implice in centrele de plasament din Romania

O femeie de 33 de ani din judetul Cluj a fost arestata, fiind acuzata ca, impreuna cu fiicele ei, au furat o suma 6.600 de euro de la o familie din Bistrita-Nasaud.

Conform Inspectoratului de Politie Bistrita-Nasaud femeia, din localitatea Recea Cristur, judetul Cluj, si-ar fi luat fetele sa fure dintr-o locuinta din comuna Livezile. De aici, ar fi sustras suma de 6.600 de euro.

,,Furtul a fost comis la data de 24 martie, (…) politistii au identificat o femeie de 33 de ani din Recea Cristur, judetul Cluj, banuita ca impreuna cu fiicele ei minore, de 11 si 12 ani, ar fi sustras suma de 6.600 de euro, din locuinta unei femei din localitatea Livezile. Politistii au reusit sa recupereze suma de 6.000 de euro, bani care au fost restituiti pagubitei. Femeia a fost retinuta pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentata instantei, care a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile”, se arata intr-un comunicat transmis de Inspectoratul de Politie Bistrita-Nasaud.

Cele doua copile au fost internate in centrul de primire in regim de urgenta Bistrita din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bistrita-Nasaud.

Politistii bistriteni continua cercetarile pentru a afla daca femeia a mai comis si alte infractiuni.

Vezi si Fonduri europene pentru dezinstitutionalizarea copiilor aflati in centrele de plasament

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here