Reteta zilei: Bors de sfecla sau bors “rosu”

Daca iti plac ciorbele si supele cu multe legume, si mai tii si post, atunci aceasta reteta de bors de sfecla sau bors ,,rosu”, dupa cum ii spune copilul meu, ar putea fi o alegere simpla si gustoasa pentru tine. Afla aici cum poti sa o prepari.

Citeste si: Reteta zilei: Supa de curcan cu radacinoase

Borsul de sfecla este plin de vitamine si minerale, este potrivit pentru intreaga familie si ideal pentru persoanele care tin post.

Ingrediente:

  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 radacini de pastarnac
  • 1 telina
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • 1-2 sfecle mai mari
  • 100-250 ml de bors de casa
  • sare
  • 2-3 cartofi (optional)
  • cateva fire de patrunjel

Mod de preparare:

Exista doua variante de a prepara acest fel de bors de sfecla.

Varianta 1. Optezi sa tai toate radacinoasele cubulete mici, morcovii rondele si ceapa taiata marunt si toate acestea puse intr-o oala cu un litru si jumatate de apa, in care adaugi si un pic de sare. Le lasi pe toate la fiert, pana cand supa capata o culoare frumoasa de la sfecla, iar radacinoasele devin moi. Acum poti adauga cartofii taiati cuburi si putina sare dupa gust, iar cand si acestia sunt aproape fierti, adaugi borsul, in functie de cat de acru iti doresti sa fie si mai lasi cateva minute sa fiarba. Cand este gata, opresti focul si adaugi patrunjelul tocat marunt si poti servi cu smantana (daca nu tii post).

Citeste si: Reteta zilei: supa crema de telina

Varianta 2. Radacinoasele se curata, se spala si se dau prin razatoarea mare. Ceapa se curata si se toaca marunt. Sfecla se curata, se spala si se da prin razatoarea mare. Toate acestea le pui intr-o oala cu un litru si jumatate de apa, in care adaugi si un pic de sare. Le lasi pe toate la fiert, pana cand supa capata o culoare frumoasa de la sfecla. Poti opta sa adaugi cartofi taiati cuburi, daca iti doresti, dupa care borsul, exact ca in varianta de mai sus, iar atunci cand sunt toate fierte, opresti focul si adaugi patrunjelul tocat marunt si poti servi cu smantana (daca nu tii post).

Retine: Sfecla rosie este excelenta pentru imunitate, contine potasiu, iod si acid folic, combate anemia si este minunata pentru femeile insarcinate si pentru copii.

Autor: Inga Stoian

Citeste si: Reteta zilei: focaccia pufoasa cu ierburi aromate

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here