50% dintre copiii care merg la dentist se prezinta cu urgente dentare

Aproximativ 50% dintre copiii care merg la dentist se prezinta cu urgente dentare. Principala cauza: amanarea vizitei stomatologice. Potrivit unui studiu realizat de reteaua de clinici Dent Estet 4 Kids, aproximativ 1/2 dintre copiii care se prezinta la medicul stomatolog ajung cu urgente dentare, acuzand dureri foarte mari, principalul motiv fiind amanarea vizitei stomatologice.

Citeste si: Primii dinti. Imunitatea in perioada eruptiei dentare

Conform studiului incidenta cariilor profunde pana la varsta de trei ani ramane ridicata, acestea acoperind cel putin trei dinti in 38% dintre cazuri. Potrivit Colegiului Medicilor Dentisti din Romania, cariile afecteaza aproape 70% dintre copii pana la varsta de 19 ani.

In studiu se mai arata ca 90% dintre tinerii romani cu varste intre 10 si 17 ani nu viziteaza medicul dentist nici macar o data pe an, iar 1 din 2 adolescenti prezinta probleme gingivale si are nevoie de aparat dentar.

Observam o schimbare in bine in ceea ce priveste comportamentul parintilor fata de ingrijirea dintilor copiilor, comparativ cu ceea ce se intampla in urma cu zece ani. Creste numarul copiilor care vin la stomatolog si, mai mult decat atat, scade varsta la care acestia se prezinta pentru prima data la medicul dentist. Cu toate acestea, inca este nevoie de eforturi consolidate si constante in ceea ce priveste educatia parintilor si a copiilor despre preventie si importanta ingrijirii orale de timpuriu. Totodata, este nevoie de o mai buna informare a populatiei cu privire la efectele negative ale netratarii dintilor de lapte asupra intregului organism, acestea dezvoltandu-se extrem de rapid si in mai putin de 2 luni putand afecta intreg dintele, pana la nerv, lucru care duce la inflamatie, apoi infectie si durere, dar si la tratamente mai complexe si mai costisitoare in viitor”, a declarat dr. Oana Taban, CEO & Fondator Dent Estet, in fapt, prima si singura clinica de medicina dentara dedicata copiilor din Romania care detine un departament de Anestezie Generala Asistata (ATI) integrat, echipat conform cerintelor si standardelor din spitale, unde au fost tratati pana acum peste 2.500 de copii. Anestezia generala este o solutie folosita in cazul copiilor foarte mici, cu afectiuni complexe care le pun in pericol sanatatea intregului organism. Aceasta se realizeaza intr-un mediu controlat 100% de catre o echipa de medici specializati in Anestezie si Terapie Intensiva.

Citeste si: Dintisorii bebelusului: cand si cum apar?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here