MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate au anuntat rezultatele concursului de proiecte din cadrul editiei jubiliare a Programului MOL pentru sanatatea copiilor. Proiectele de terapie prin arta si terapie emotionala sustinute prin Program vor ajuta 650 de copii si tineri cu nevoi speciale, cu deficiente, cu boli cronice sau care se afla in curs de recuperare dupa afectiuni grave.
Citeste si: Asociatia Tzuby’s Kids ii ajuta pe copiii cu probleme grave de sanatate, in risc de abandon
„In cei zece ani de existenta a Programului MOL pentru sanatatea copiilor au fost inscrise in concurs peste 1.000 de proiecte de terapie prin arta si terapie emotionala, dintre care 190 au obtinut finantare totala de peste 3,2 milioane lei. Provocarea majora a fost insa aceea de a imbunatati in mod real calitatea vietii celor peste 11.000 de copii si adolescenti, beneficiari ai proiectelor, precum si a familiilor acestora. Ne-am alaturat cu bucurie si ii sustinem in continuare in concurs pe specialistii care implementeaza aceste proiecte, precum si pe membrii juriului care selecteaza cu profesionalism, in fiecare an, cele mai bune propuneri de terapii complementare.”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL Romania.
In cadrul editiei jubiliare a Programului s-au inscris 92 de organizatii non-profit care deruleaza proiecte de terapie prin arta si terapie emotionala pentru copii si tineri cu deficiente, cu boli cronice sau aflati in curs de recuperare dupa afectiuni grave, solicitand finantare totala de peste 2 milioane lei. Organizatiile inscrise provin din 29 de judete: 16 din Bucuresti, 11 din Cluj, 9 din Iasi, cate 7 din Bihor si Covasna, cate 4 din Harghita si Mures, cate 3 din Bacau, Sibiu, Timis, cate 2 din Alba, Brasov, Constanta, Neamt, Prahova, Suceava si cate una din Arad, Braila, Bistrita-Nasaud, Botosani, Calarasi, Dolj, Galati, Gorj, Ilfov, Satu Mare, Salaj, Tulcea si Vaslui. Dintre cele 92 de organizatii, 38 au participat si la editii precedente ale Programului. In urma jurizarii au fost selectate pentru finantare integrala sau partiala 20 proiecte care vor fi implementate in perioada decembrie 2018 – august 2019.
Fondurile alocate pentru aceasta editie a Programului sunt de 400.000 lei. Dintre cele 20 de ONG-uri castigatoare, 9 obtin finantare pentru prima data, in timp ce 11 au mai beneficiat de sprijin si la editiile anterioare.
Castigatorul Premiului MOL pentru sanatatea copiilor 2017, Asociatia Inima Copiilor, din Bucuresti, a obtinut finantare integrala de 25.000 lei, suma alocata in completarea fondului de premiere pentru editia actuala. Astfel, proiectul Asociatiei Inima Copiilor se adauga celor 20 selectate in urma concursului.
Organizatiile castigatoare provin din Bucuresti si din judetele Alba, Bacau, Bihor, Botosani, Calarasi, Cluj, Covasna, Harghita, Iasi, Mures, Salaj, Satu Mare si Timis. Organizatiile castigatoare vor derula activitati de terapie prin arta – muzica si muzica asistata, desen, modelaj, pictura, teatru, tehnologie digitala (realitate virtuala, filme animate); terapii experientiale prin activitati in aer liber si in apa; terapii asistate de animale; terapii emotionale – terapie prin joc, psihodrama pentru copii si jocuri de rol, terapie prin povesti si povesti terapeutice.
„ONG-urile care doresc sa se inscrie in acest program, se pot informa pe tot parcursul anului, inclusiv in perioada implementarii proiectelor finantate. Odata cu lansarea noii editii, in septembrie 2019, organizatiile finantate vor prezenta public rezultatele proiectelor derulate, ceea ce va constitui un nou prilej de informare referitor la acest program si la natura proiectelor selectate. Reprezentantul organizatiei care realizeaza cel mai bun proiect si castiga Premiul MOL pentru sanatatea copiilor va fi invitat sa faca parte din comitetul de jurizare al editiei viitoare. Astfel, asiguram sanse egale pentru toti cei interesati in pregatirea si inscrierea proiectelor la acest concurs, ceea ce se reflecta si in rezultate – aproape jumatate dintre castigatori au obtinut finantare pentru prima data la aceasta editie.”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundatiei Pentru Comunitate.
Juriul editiei 2018 a fost format din: Violeta Stan, medic primar de neurologie si psihiatrie a copilului si adolescentului, Coordonator national al Academiei Europene pentru Dizabilitatile Copilului, Magda Cernea, psiholog-audiolog, Gyöngyi Tar, director executiv al Directiei de Sanatate Publica Harghita, Mircea Toma, jurnalist, psiholog si Adelina Toncean, reprezentanta Asociatiei Inima Copiilor din Bucuresti, castigatoarea Premiului MOL pentru sanatatea copiilor in editia precedenta.
Programul MOL pentru sanatatea copiilor, desfasurat de MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate, implineste zece ani de la prima editie. Castigatorii editiei jubiliare sunt 20 de ONG-uri, care primesc 400.000 de lei pentru a derula proiecte de terapie prin arta si terapie emotionala pentru 650 de copii si adolescenti cu nevoi speciale. In cei zece ani de existenta, prin program au fost finantate cu peste 3,2 milioane de lei un numar de 190 de proiecte de care au beneficiat peste 11.000 de copii si adolescenti.
Lista proiectelor finantate poate fi accesata pe www.molromania.ro si www.pentrucomunitate.ro .
Despre Programul MOL pentru sanatatea copiilor
Programul MOL Pentru sanatatea copiilor este organizat de Fundatia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispozitie de MOL Romania. Programul a fost lansat in 2009 si este destinat organizatiilor non-profit, respectiv organizatiilor nonguvernamentale (fundatii, asociatii, federatii) si organizatiilor religioase care deruleaza proiecte de terapie pentru copii cu deficiente, boli cronice sau in curs de recuperare dupa afectiuni grave.
In cei zece ani de existenta, prin Programul MOL pentru sanatatea copiilor au fost finantate cu peste 3,2 milioane de lei un numar de 190 de proiecte de care au beneficiat peste 11.000 de copii si adolescenti.
Programul MOL pentru sanatatea copiilor a fost premiat in 2013, 2015 si 2018 la Gala Societatii Civile si la Romanian CSR Awards.
Despre Fundatia Pentru Comunitate
Fundatia Pentru Comunitate este o organizatie non-profit infiintata la Cluj in 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoasterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel incat lumea noastra sa devina mai prietenoasa. Pentru realizarea scopurilor anuntate, Fundatia sprijina activitati in domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv si de recreatie. Sprijina de asemenea copii si tineri in suferinta, precum si acele organizatii care se ocupa de insanatosirea si de reabilitarea lor.
Citeste si: Proiectul Club de educatie si dezvoltare emotionala la Centrul NoRo