Aproape 1.000 de seturi de jucarii contrafacute

Aproape 1.000 de seturi de jucarii susceptibile de a fi contrafacute au fost ridicate de politisti dintr-un container sosit din China, in Portul Constanta Sud Agigea.

Potrivit unui comunicat transmis de IGPR, politistii Serviciuluide Politie Transporturi Maritime, impreuna cu politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au verificat in Portul Constanta Sud Agigea, un container sosit din China, avand ca destinatar o societate comerciala, din Bucuresti.

Vezi si Tu cum alegi jucariile pentru copilul tau?

„In urma controlului, politistii au descoperit 936 de seturi de jucarii, susceptibile a fi contrafacute. Bunurile, in valoare de aproximativ 86.700 de lei, au fost ridicate, pentru cercetari”, se arata in comunicatul citat.

Oamenii legii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de punere in circulatie de marfuri contrafacute, fapta prevazuta si pedepsita de art. 90 alin. 1, lit b din Legea 84/1998.

Conform Mediafax, cercetarile continua, pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

In general, jucariile contrafacute se vand la preturi atractive, de aceea multi parinti sunt tentati sa le cumpere, dar ele ascund probleme care pun in pericol sanatatea copiilor. De altfel, Comisia Europeana a lansat un sistem de alerta prin care consumatorii pot verifica daca jucaria pe care au cumparat-o este sau nu periculoasa. Trebuie doar sa completeze cateva campuri si, imediat, vor obtine un certificat complet de analiza.

Jucariile se aleg in functie de stadiile de dezvoltare a copilului. De ce sunt ele atat de importante in viata copilului, cum le alegem si in ce scop, veti afla din articolele adunate de echipa Superbebe.ro la Tema lunii Jocuri si jucarii

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here