Secretele unei mame creative

Creativitate, curaj, pasiune, echilibru. Acestea sunt cuvintele pe care a reusit sa mi le transmita Iulia Mavrig, proprietara atelierului RohandWork, care este si mamica a doi copii. Provocare, inspiratie, visare sunt cuvintele pe care le-am “citit” printre randuri, atunci cand a acceptat sa-mi povesteasca despre cum anume a construit, alaturi de sotul ei, o afacere nascuta dintr-o pasiune.

Citeste si: Adela Popescu: „Am invatat despre mine, ca pot iubi incredibil de mult!”

Cum a reusit o mama sa gaseasca inspiratie si curaj sa inceapa o afacere de la zero intr-un domeniu pe care nu-l cunoaste ? Dar care o pasioneaza, care o face sa viseze frumos. Si in care chiar reuseste! Stii care sunt secretele unei mame creative? Un sot, doi copii, un catel si un atelier!

Asa a inceput totul…

“Daca visul tau nu te sperie suficient de mult, inseamna ca nu este maret!” isi incepe povestea Iulia Mavrig, proprietara atelierului RohandWork.

Foto: Costin Mavrig

“Am inceput sa fac produse handmade acum 5 ani, pe cand eram in concediul de crestere cu primul nostru copil. Decorasem cateva sticle si facusem niste figurine pentru Craciun, pe care urma sa le ofer cadou rudelor si prietenilor nostri. Fiind foarte apreciate de cunoscuti, am inceput sa cochetez cu ideea de handmade.

Desi mi-a placut ceea ce faceam a trebuit sa ma intorc la munca si din lipsa timpului am renuntat, pentru o perioada de timp, la hobby-ul meu.

Foto: Costin Mavrig

In 2017 am ramas insarcinata cu cea de-a doua minune a noastra, iar din cauza unor probleme pe care le-am avut cu sarcina a trebuit sa stau cat mai mult in pat.

Tot timpul liber pe care l-am avut la dispozitie, mi-a permis sa incep sa ma informez, sa-mi aprofundez cunostintele despre “decoupage” (tehnica prin care sunt decorate obiectele), si sa descopar si alte tehnici ce m-au ajutat sa il cresc, la propriu, pe RohandWork atat de frumos!

Uite asa am inceput, impreuna cu sotul meu, Costin, proiectul RohandWork – micul nostru atelier de produse decorate prin diverse tehnici: decoupage, transfer de imagine si mai nou, impreuna cu mama mea am inceput sa facem si produse decorate prin broderie: trusouri pentru botez, prosoape, paturici etc.

Inspiratia unei mame? Copiii!

Maia, 5 ani Foto: Costin Mavrig

Avem doua minuni: Maia (5 ani) si Flavia (1 an). Fetitele noastre ne ajuta sa intram mai usor in lumea copiilor, avand in vedere ca mai mult de 70% din produse sunt decorate pentru evenimente importante din viata micutilor nostri: nastere, botez, prima aniversare, etc.

Maiei ii place la nebunie sa ma ajute, iar atunci cand este posibil acest lucru, o implic in ceea ce fac. Ii place sa deseneze, sa picteze si sa se joace de-a “decoratul cutiilor”.

 

 

Flavia, 1 an Foto: Costin Mavrig

Iar Flavia, de cand s-a nascut m-a vazut printre tavi, cutii, lacuri, vopsele (toate produsele sunt pe baza de apa, netoxice).  Micutei ii place sa scoata toate cutiutele cu vopsea, sa le admire, sa le plimbe cu masinuta si cu caruciorul de papusi.

Nu cred ca avem un anumit stil de parenting. Le crestem cu dragoste si respect, comunicam cu ele, le spunem care sunt consecintele deciziilor pe care le iau si incercam sa fim cat mai deschisi si sinceri cu ele.

Ne dorim sa le invatam sa fie capabile sa ia decizii benefice pentru ele  atunci cand vor creste si sa se poata descurca in orice situatie.

O femeie este curajoasa atunci cand are alaturi un barbat care crede in ea!

arhiva personala

Sotul meu nu doar ca ma sustine in ceea ce fac si ce vreau sa fac in continuare, dar si lucreaza alaturi de mine: face grafica, slefuieste obiectele ce urmeaza sa fie decorate, se ocupa de site-ul nostru si cel mai important: el face pozele produselor. De la el am invatat sa lucrez in Photoshop si sa manuiesc aparatul foto.

Tot el este si cel mai mare critic al meu! Atunci cand vreau sa aflu o parere despre produsele create, ma duc la el! Daca ele trec de “filtrul” lui, atunci cu siguranta clientul va fi foarte multumit!

”Daca stau si ma gandesc mai mult, cei din jur ne-au sustinut si ne-au admirat lucrarile, dar nu stiu in ce masura au si crezut ca vom face un business din asa ceva”, a adaugat tanara antreprenoare.

Atelierul RohandWork, acolo unde se intampla toata magia…

Atelierul RohandWork Foto: Costin Mavrig

Atelierul este acasa la noi.  Initial era o masa de picnic pusa sub scari, apoi mi-am mutat spatiul de lucru intr-un colt al livingului, iar cand haosul din casa a fost prea mare si prea la vedere, am hotarat sa-l mutam in camera fetelor (care oricum era doar camera de joaca). In viitorul apropiat dorim sa inchiriem o garsoniera pe care sa o transformam intr-un atelier adevarat.

Cand ai doi copii, dintre care unul ce de-abia a inceput sa exploreze, lucrul de acasa este plin de provocari.

Foto: Costin Mavrig

O zi pentru mine incepe intotdeauna in jurul orei 7 și se termina undeva pe la ora 2-3 dimineata, iar intre aceste ore fac lucruri perfect normale pentru o mama care lucreaza de acasa: mai dau o tava cu lac, mai fug putin dupa bebelus, care tocmai s-a urcat pe un scaun, iar mai dau o cutie cu vopsea, apoi merg sa schimb un scutec, sa hranesc copiii, sotul, cainele :), mai raspund la 1-2-3…..10 telefoane de-ale clientilor, iar mai dau cu pensula pe un set, ca in scurt timp, sa fiu intrerupta de o alta nevoie a micutelor mele.

Uite asa, in fiecare zi. Si stii care este secretul? Iau lucrurile ca atare, ma adaptez in fiecare zi pe nevoile copiilor si ale muncii, fara a avea un plan prea strict si elaborat. Alt secret pe care il am este cafeaua……multa cafea!

Atunci cand iti plac provocarile…

Foto: Costin Mavrig

Motto-ul nostru este:”Noi cream ideile tale!”. Suntem diferiti de ceilalti prin faptul ca putem personaliza orice produs intocmai cum isi doreste clientul, avem disponibilitatea de a face acest lucru si investim incontinuu in noi si in materiale, astfel incat rezultatul final sa fie unul ce depaseste asteptarile clientilor.

Imi place tare mult atunci cand primesc teme de decorare diferite de ce-am mai facut pana in acel moment. Imi plac provocarile! Realizarea unui set cu o tema noua fata de ce avem noi in portofoliu poate sa dureze si 7 zile, o data din cauza timpului necesar uscarii vopselelor si lacurilor, dar si datorita realizarii graficii.

In general, atunci cand am o tema noua, in primele cateva minute dupa ce am incheiat discutia cu clientul, in mintea mea se contureaza cum mi-as dori sa arate setul final, apoi urmeaza cautarea elementelor ce stau la baza graficii finale.

Cel mai mult am lucrat la un set pentru niste miri ce erau indragostiti de calatorii si carora trebuia sa le imbin elemente legate de nunta, cu cele ce te duc cu gandul la calatorie. Timp de o saptamana, noapte de noapte, am cautat astfel de elemente, dar si rezultatul a fost unul pe masura.

Autor: Inga Stoian

Sursa foto cover: Costin Mavrig

Citeste si: Oana Stoianovici, coach transformational: “Este firesc ca o femeie sa fie mai mult decat doar mama!”

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here