Cum alegi rucsacul potrivit pentru copilul tau

Alegerea rucsacului potrivit pentru copilul tau este un lucru important. Statisticile arata ca tot mai multi copii se confrunta cu dureri de spate din cauza greutatii acestuia.

Citeste si: Ghiozdanul nu trebuie sa cantareasca mai mult de 10% din greutatea elevului

Cum alegi rucsacul potrivit pentru copilul tau? Bineinteles ca un copil isi doreste cel mai colorat sau cel mai “cool” rucsac cu care sa mearga la scoala. Si unul care sa-l diferentieze de cel al colegilor sai. Inainte de a decide care este cel mai potrivit rucsac pentru copilul tau, citeste urmatoarele recomandari.

Sa cantareasca putin

Nu doar designul rucsacului conteaza, ci si greutatea acestuia! Unele rucsacuri sunt mai grele din cauza materialelor folosite pentru realizarea acestora.

Sa aiba bretelele/curelele late

Bretelele inguste pot fi inconfortabile pentru umeri sau pot ingreuna sistemul circulator, scrie kidshealth.org.

Captuseala pe spate

Protejeaza spatele si aduce un plus de confort

Curea la talie

Rucsacurile cu curea la talie sunt minunate pentru elevii care au multe manuale de dus la scoala!

Compartimente multiple

Nu doar ca-l va ajuta pe copil sa-si aranjeze lucrurile mai eficient, ci se va distribui greutatea acestuia intr-un mod mai corect.

Alte mentiuni:

  • Specialistii spun ca greutatea rucsacului nu trebuie sa depaseasca 10-15% din greutatea corpului copilului.
  • Rucsacurile cu role/ trolerele ar putea fi o optiune buna, doar in situatia in care copilul nu are scari de urcat sau daca scoala accepta acest tip de rucsacuri (unele pot fi periculoase, fiindca in pauze elevii ies pe holuri, alearga si nu rareori au fost cazurile in care se impiedicau de acestea).

Un fapt ce se constata cu usurinta este ca, din pacate, in tara noastra greutatea ghiozdanelor nu este adaptata capacitatii de efort fizic corespunzatoare varstei copiilor si tinerilor, crescand astfel riscul aparitiei deformarilor de coloana vertebrala si a altor probleme de sanatate. Pe termen lung, specialistii sustin ca se poate ajunge pana la afectarea aparatului locomotor, a celui respirator si chiar a sistemului nervos.

Citeste si: O bucuresteanca s-a plans ca ghiozdanul fiului ei este prea greu, iar autoritatile fac verificari

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here