Bacalaureat sesiunea de toamna: Absolventii sustin proba orala la competentele digitale

Sesiunea de toamna a examenului de Bacalaureat continua cu evaluarea competentelor digitale, dupa evaluarea orala a competentelor la limba romana. Primele rezultate vor fi afisate pe 1 septembrie.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educatiei, probele orale vor continua cu evaluarea competentelor digitale, care se va desfasura intre 29-30 august. Sesiunea a doua a examenului de bacalaureat se incheie pe 30-31 august, cand este programata evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Vezi si Bacalaureatul de toamna 2018. Candidatii sustin proba obligatorie a profilului

Conform metodologiei de examen, rezultatul obtinut de fiecare candidat la evaluarea competentelor digitale nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national: experimentat, avansat si mediu.

Candidatul care refuza sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale se considera ca nu a sustinut proba.

Primele rezultate ale sesiunii de toamna a bacalaureatului vor fi afisate pe 1 septembrie, pana la ora 16.00. In aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatiile, intre orele 16:00 – 20:00.

In perioada 2-5 septembrie contestatiile vor fi solutionate, iar pe 6 septembrie vor fi afisate rezultatele finale.

45.052 de elevi s-au inscris la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat, 28.488 de candidati fiind din promotia 2017-2018, iar 16.564 de candidati provin din seriile anterioare.

Sursa: Mediafax

Vezi si 45.000 de elevi s-au inscris pentru a doua sesiune a Bacalaureatului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here