Bacalaureatul de toamna 2018. Candidatii sustin proba obligatorie a profilului

Sesiunea de toamna a examenului de Bacalaureat continua cu proba obligatorie a profilului, respectiv Istorie in cazul elevilor de la profilul uman si Matematica, pentru elevii de la profilul real. Primele rezultate vor fi afisate pe 1 septembrie.

A doua sesiune a examenului national de Bacalaureat 2018 a inceput luni, cu proba la Limba si literatura romana, iar ultima proba este cea la alegere, fiind sustinuta pe 23 august.

Vezi si 45.000 de elevi s-au inscris pentru a doua sesiune a Bacalaureatului

Probele orale vor incepe cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, care se vor desfasura pe 24 si 27 august, iar pe 28 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, intre 29-30 august, evaluarea competentelor digitale si examenul se incheie pe 30-31 august, cand este programata evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Accesul candidatilor in centrele de examen pentru proba la Istorie sau Matematica se face in intervalul 7:30 – 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Timpul destinat redactarii unei lucrari scrise la Istorie sau Matematica este de trei ore, calculat din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor la Istorie sau Matematica, candidatii folosesc numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar pentru executarea schemelor si a desenelor vor utiliza numai creion negru, anunta Ministerul Educatiei.

Vezi si Peste 67% dintre elevi au promovat examenul de Bacalaureat. 104 candidati au luat nota maxima

Pentru probele scrise la matematica si istorie, candidatii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hartia folosita este doar cea distribuita de asistenti.

Toate salile de examen in care se desfasoara probele la Istorie sau Matematica ale examanului de Bacalaureat 2018 trebuie sa aiba in dotare camere functionale de supraveghere video si audio.

Nu este permis accesul in salile de examinare cu manuale, dictionare, notite, insemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor la Istorie sau Matematica, si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

In acelasi timp, candidatilor le este interzis sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa transmita ori sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare in interior sau cu exteriorul.

Cei surprinsi in aceste situatii vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de acestia ori de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane si indiferent daca ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinta, nu vor mai putea participa la probele urmatoare si vor fi lipsiti de posibilitatea recunoasterii, in sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale.

De asemenea, acesti candidati nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Primele rezultate ale sesiunii de toamna a bacalaureatului vor fi afisate pe 1 septembrie, pana la ora 16.00. In aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatiile, intre orele 16:00 – 20:00.

In perioada 2-5 septembrie contestatiile vor fi solutionate, iar pe 6 septembrie vor fi afisate rezultatele finale.

45.052 de elevi s-au inscris la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat, 28.488 de candidati fiind din promotia 2017-2018, iar 16.564 de candidati provin din seriile anterioare.

Sursa: Mediafax

Citeste si Rata de promovare a Bacalaureatului, dupa solutionarea contestatiilor, este cu 2% mai mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here