Bacteria bacil piocianic intr-una din salile de ginecologie a Spitalului Universitar

Spitalul Universitar din Capitala a descoperit in urma cu cateva zile bacteria bacil pioacinic, intr-una din salile de ginecologie unde aveau loc interventii cronice, insa nu obstetrice, institutia precizand ca incaperea este inchisa pentru decontaminare, iar posibilitatea infectarii este nula.

„Departamentul de Prevenire si Control Infectii Nosocomiale colecteaza in permanenta probe din toate ariile terapeutice, conform normelor sanitare interne si internationale. Mai mult, autoexigenta ne impune sa depasim aceste standarde. Proba pozitiva la bacilul piocianic a fost recoltata in dimineata zilei de 20 august dintr-un filtru de apa sterila aflat in spalatorul de la sala de ginecologie. Toate filtrele din zona, manipulate exclusiv de personalul medical mediu, nu au fost folosite deloc cu 5 zile inainte sa se recolteze probele, respectiv intre 15-19 august. Sala respectiva este utilizata pentru interventii cronice, exclus cele din obstetrica. Asadar, orice posibilitate de propagare sau de infectare a vreunei persoane este nula”, au declarat reprezentantii Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, printr-un comunicat de presa.

Citeste si O fată de 12 ani a devenit mamă la Spitalul Universitar din Bucureşti

Acestia mai arata ca bacteria respectiva se dezvolta in apa statuta, iar nefolosirea instalatiilor implica asemenea riscuri.

„Tocmai de aceea se efectueaza controale in permanenta, iar o eventuala descoperire duce la masuri severe de decontaminare pana cand probele vor iesi negative. Este motivul pentru care sala a fost deocamdata inchisa. Intrucat in context au aparut precizari legate de controlul Ministerului Sanatatii, mentionam ca acesta s-a incheiat inainte de 14 august si a fost efectuat la cererea managementului SUUB. Se vor analiza cu certitudine si conditiile in care a aparut acest incident numai la unul dintre filtre, desi erau doua, iar daca se vor identifica neconformitati sau abateri de la normele procedurale cu privire la manipularea acestora, toti cei implicati vor fi sanctionati conform reglementarilor in vigoare”, a mai precizat sursa citata.

Dupa ce medicii Spitalului Universitar vor avea rezultatele analizelor, ele vor fi prezentate in cadrul unei conferinte de presa.

Sursa: Mediafax

Vezi si Atentie parinti si bunici, infectiile cu Escherichia coli fac ravagii printre copii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here