Pentru Vlad si Oana Tapu, parinti de gemeni, asteptarea a fost cea mai grea

Dorinta de-a deveni parinti pentru unele cupluri este atat de puternica incat ar face orice sa-si indeplineasca visul. Vlad si Oana Tapu au incercat timp de 7 ani sa devina parinti si asteptarea aceasta a fost cea mai grea, dar a meritat. Sunt parinti de gemeni. Au doi baieti frumosi si veseli, pe care i-au obtinut in urma fertilizarii in vitro, efectuate la clinica Genesis Athens din Grecia.

Familia Tapu

Pe Victor Andreas  si pe Tudor Gabriel, juniorii familiei Tapu, care au acum un an si 3 luni, i-am cunoscut in Kos, pe insula lui Hipocrate. Parintii i-au dus la platanul lui Hipocrate, parintele medicinei, acolo unde acesta preda lecții de medicina, multumindu-le astfel medicilor greci pentru ajutorul dat in implinirea visului lor de-a deveni parinti.

4 inseminari in Romania si doua fertilizari in vitro in Grecia

Povestea celor doi tineri despre incercarea de-a deveni parinti a inceput imediat dupa nunta, cand si-au propus sa faca copii, dar dupa 6 luni de incercari, nu s-a intamplat pe cale naturala nimic si au decis sa mearga la doctor.

,,Am inceput sa mergem pe la medici in Romania, am facut 4 inseminari artificiale si apoi am zis sa apelam la FIV, dar sa cautam o clinica cu rezultate, ca la noi stiam ca nu e aparatura, iar aceasta conteaza foarte mult. Am cautat pe internet si am descoperit ca exista clinica din Atena si ca au un medic in Romania, pe dr. Andreas Vythoulkas. L-am cautat la ce clinica este, am mers acolo si a fost o compatibilitate medic pacient din prima”, ne-a povestit Oana Tapu.

Avea 27 de ani Oana, cand a inceput sa se gandeasca la copii, dar au mai trecut 7 pana sa devina mama. A facut prima fertilizare in vitro in Grecia, fara succes, dar nu s-a dat batuta si a mai recurs la una, dupa ce facuse in Romania endoscreeching.

,,Nu aveam nicio problema medicala niciunul din noi. Toate analizele ieseau perfect si AMH-ul era bun, trompele nu erau infundate, asa ca am recurs la endoscreeching, o noua procedura care se face la clinica din Romania si care consta in zgarierea endometrului. In urma acestei proceduri sunt foarte mari reusitele, daca endometrul se ingroasa mai mult decat e necesar, embrionii nu au cum sa se implanteze, iar procedura asta ajuta foarte mult la implantare. Dupa aceasta procedura, am mers din nou in Grecia si am reusit”, a spus Oana Tapu.

Vezi si Primul studiu despre infertilitate din Romania: un cuplu din cinci are probleme

Vacanta si tratament in Atena

Sa mergi la tratament intr-o tara straina nu este foarte usor, nici financiar, nici psihologic vorbind, fiindca esti inconjurat de medici si asistente care vorbesc alta limba si te poti simti mai nesigur. Dar Vlad si Oana Tapu s-au incumetat la drum, iar prima oara in Grecia la tratament au ales sa stea toata durata procedurilor la clinica.

,,Sincer nu a fost o alegere extraordinara, la clinica e vacarm, toti pacientii sunt stresati, nervosi, fiecare cu procedura lui, nu e de recomandat. Asa ca a doua oara am zis sa imbinam utilul cu placutul si ne-am luat cazare 3 nopti  in centrul Atenei ca sa ne putem plimba”, a spus Oana.

In zilele urmatoare, cand avea de facut embriotransferul, cuplul s-a mutat mai aproape de clinica si a reusit sa inlature stresul.

,,Simteam ca o sa fie totul bine de data asta. Undeva, cineva ne transmitea ca o sa fie bine si chiar a fost perfect. Asteptarea este cea mai grea, atunci cand vezi in jurul tau ca se intampla, ca altii nu au nicio problema, atunci te doare foarte tare. Nu conteaza injectiile, nici finantele, cand vezi rezultatul e cel mai important lucru. Noi ne-am plimbat, am facut plaja si am plecat si insarcinata”, a povestit Oana fericita.

Vlad Tapu cu unul din gemeni

La 35 de ani a reusit sa-si vada visul cu ochii, iar sotul ei i-a fost alaturi 100%, zi de zi. ,,Pentru tot ce a fost nevoie am fost acolo, de la prima injectie pana la prima varsatura in sarcina. Am vrut sa asist si la cezariana, dar in Romania nu e voie”, a spus Vlad Tapu.

I-am intrebat daca au fost surprinsi cand li s-a spus ca vor avea gemeni. Mi-au marturisit ca au rasuflat usurati, fiindca oricum vroiau doi copii si stiau ca dupa fertilizarea in vitro sunt mari sanse sa se intample asta.

7 ani ai durat asteptarea lor, timp in care au recurs la 4 inseminari in Romania si doua fertilizari in vitro in Grecia. Daca ar fi sa dea timpul inapoi, Oana Tapu a spus ca ar face din start FIV pentru a se asigura de reusita si pentru a castiga timp.

Vezi si Terapia ,,vampir” sau PRP, utila femeilor la premenopauza si menopauza care vor sa faca copii

Autor: Alexandra Manaila

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here