Centrul de recuperare ”Maria Beatrice”, construit din dorinta a doi parinti de a-si trata fiica

Centrul de recuperare ”Maria Beatrice” din Alba Iulia, construit in 2011 din dorinta a doi parinti de a-si trata fiica diagnosticata cu paralizie cerebrala, s-a extins, iar acum aici sunt tratati sute de copii cu afectiuni neuromotorii, din tara si strainatate. Centrul a devenit unic in tara, iar sedintele ii ajuta pe copiii cu paralizie cerebrala sau cu probleme la coloana in urma unor accidente sa invete sau sa reinvete mersul. La tratament vin copii cu probleme grave, care nu pot vorbi, nu se pot juca sau nu pot manca, iar in urma sedintelor fac progrese vizibile. Centrul poarta numele fetitei sotilor Onac, Maria Beatrice, care s-a nascut cu paralizie cerebrala.

Vezi si Fondurile obtinute din formularele de 2%, vitale pentru recuperarea lui Alex

Sebastian Onac, fondator al Centrului ”Maria Beatrice” din Alba Iulia, a declarat presei, cu ocazia extinderii centrului, ca toti copiii care vin aici pleaca cu imbunatatiri.

”In 2008, odata cu nasterea fetitei noastre, Maria Beatrice, care la sase luni de zile a fost diagnosticata cu paralizie cerebrala infantila tetrapareza spastic-diskinetica, am colindat Romania, Sibiu, Cluj-Napoca, am ajuns in Germania si Ucraina. Cand am vazut ca Ucraina poate, pentru ca acolo am avut cele mai multe rezultate, am zis ca trebuie sa aiba si Romania asa ceva. In 2010, pe drumul de intoarcere de 16 ore din Ucraina, impreuna cu sotia am discutat despre ceea ce ar insemna sa construim un astfel de centru in Romania. In 2011 am contactat autoritatile, am realizat un parteneriat public-privat cu primaria municipiului Alba Iulia si cu Consiliul Local al municipiului Alba Iulia, iar in 2012 am pornit cu primii patru copii in acest centru si cu patru angajati”, a spus Sebastian Onac.

In aproape sapte ani, centrul a ajuns la 36 de angajati si 260 de copii care vin anual la tratamente de lunga durata, in sistem repetitiv.

”Acestia sunt din intreaga tara si au inceput sa vina din Diaspora: Anglia, Franta, Germania, chiar Norvegia. Ce incercam sa facem este sa ducem calitatea serviciului si inspre relationarea deosebita atat cu copilul, cat si cu familia. Tratamentul copilului incepe de la mama. Dizabilitatea in general este inconjurata de un mediu ambiental nu cel mai agreabil si noi consideram ca bunul gust inseamna terapie”, a mai spus Sebastian Onac.

Intrebat de jurnalisti daca rezultatele in urma tratamentelor il multumesc, Sebastian Onac a raspuns: ”Rezultatele sunt mult peste asteptarile noastre si de multe ori am fost intrebati daca acesti copii au vreo sansa, daca Maria Beatrice are vreo sansa. Maria Beatrice are sansa de a fi miscat lumea. Toti ceilalti copii, alaturi de ea, au sansa de nu a avea dureri, de a evita operatii, de a se bucura. Pana la urma viata inseamna sa ai posibilitatea sa te bucuri”.

Fetita sotilot Onac nu poate merge si nici nu vorbeste, deocamdata, insa Centrul Maria Beatrice, care ii poarta numele, ajuta sute de copii in recuperarea neuromotorie.

Centrul Maria Beatrice are acum 1000 de metri patrati de terapie distribuita pe 24 de sali functionale. Specialistii centrului ajuta sute de copii cu paralizii cerebrale sau accidentati din intreaga tara, sa mearga, sa vorbeasca, sau cel putin le imbunatateste starea de sanatate, iar pe parintii lor sa nu-si piarda speranta.

Vezi si “Un copil fericit este, in primul rand, un copil sanatos!”

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here