Despagubire pentru un copil care a fost muscat de caine in curtea unui spital

Un copil care a fost muscat de caine in timp ce se afla in curtea spitalului din Targu Bujor, judetul Galati, in urma cu trei ani, va primi o despagubire de la Primaria din localitate, in urma deciziei Tribunalului Galati.

Fetita in varsta de opt ani a ramas cu o cicatrice in zona coapsei, dupa ce a fost muscata de caine, iar magistratii Tribunalului Galati au decis, in premiera nationala, ca despagubiri sa primeasca atat copilul, cat si parintii, acestia primind daune morale. Decizia magistratilor nu este definitiva si poate fi atacata in termen de 30 zile de la comunicare.

Vezi si O fetita de doi ani s-a electrocutat in timp ce se juca in curte

Astfel, Tribunalul Galati a decis sa despagubeasca victima cu suma de 10.000 de euro, daunele urmand sa fie platite de Primaria si primarul din Targu Bujor, iar parintii victimei primesc daune morale de 1.000 de euro.

„A obligat in solidar primarul la plata despagubirilor. In plus, s-a creat un precedent pentru ca s-au dat despagubiri si parintilor, nu doar victimei. Este o premiera nationala, pana acum instantele nu sustineau prejudiciul indirect. Eu am ajuns reprezentantul familiei dupa ce am fost contactata de o asociatie care ajuta persoanele muscate de cainii fara stapan”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, avocatul victimei, Carmen Bordei.

Potrivit avocatului, parintii fetitei ar putea sa atace si ei decizia, mai ales ca problemele de sanatate ale copilei nu au fost rezolvate.

„Parintii ar putea sa decida sa atace decizia. Este decizia lor. Fetita are mari probleme, cicatricea este permanenta. Copilul are probleme de comportament, s-a schimbat de atunci, nu mai merge singura la scoala. A avut cateva interventii chirurgicale, iar o comisie a stabilit ca mai are nevoie de proceduri medicale”, a mai spus Bordei.

Incidentul a avut loc in septembrie 2015, in curtea spitalului din localitatea galateana Targu Bujor. Fata, care atunci avea cinci ani, era internata pentru o raceala si a fost muscata de un caine fara stapan aflat in curtea unitatii medicale.

Vezi si O fetita de 11 ani si-a salvat mama si fratiorul de un an si sase luni

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here