Copilul se confrunta cu alergii respiratorii dese? Remediile homeopate il pot ajuta!

Copilul se confrunta cu alergii respiratorii dese? Remediile homeopate il pot ajuta! Exista din ce in ce mai multe cazuri in care alergiile respiratorii se pot tine sub control cu ajutorul homeopatiei. Pentru ca aceasta vine cu remedii si tratamente mult mai prietenoase. Mai ales in cazul copiilor.

Citeste si: De ce creste numarul copiilor cu alergii?

Pentru inceput, stabileste cauza alergica

Dr. Rares Simu

Pentru a stabili cu certitudine cauza alergica, trebuie facute teste specifice.Cele mai importante sunt cele care pun in evidenta sensibilizarea pacientului la unul sau mai multi alergeni. Exista doua posibilitati. Se poate face testare cutanata si se urmareste daca pielea reactioneaza la vreun alergen (exista truse speciale cu extracte alergenice standardizate) sau se pot face analize din sange (Ig E specifice). Trebuie mentionat ca aceste teste pot fi facute la orice varsta, chiar si la copiii sub un an. Daca nu sunt probleme, atunci testele pot fi facute abia dupa varsta de 4 ani, dupa ce sistemul imunitar este bine dezvoltat. Testele nu ar trebui sa fie amanate atunci cand un copil prezinta mai multe semne care ne duc cu gandul la o eventuala alergie (raceli repetate, dermatita atopica, obstructie nazala permanenta). In acest caz sunt recomandate analizele de sange”, explica Rares Simu, specialist in imunologie clinica si alergologie, medic homeopat.

Vezi si: Raspunsul specialistului: Care sunt alimentele care pot scadea imunitatea organismului?

Tratamentul alopat

“La ora actuala exista preparate alopate cu care se poate incerca reducerea alergiei. Metoda se numeste imunoterapie specifica pentru ca se incearca o imunomodulare. Prin aceasta metoda se administreaza cantitati mici din alergen si se incearca sa se obtina o toleranta a acestuia din partea organismului. Aceasta metoda are o serie de limitari. Se poate face doar pentru unul sau cel mult doi alergeni. Durata tratamentului este foarte mare: intre 3 si 5 ani. In plus, are si un cost ridicat”, afirma specialistul.

Homeopatia, o alternativa prietenoasa cu cei mici

O alternativa o reprezinta desensibilizarea prin remedii homeopate. Potrivit medicului homeopat, “prin aceasta metoda se face tot imunoterapie specifica cu efecte imunomodulatoare. Din experienta mea, este destul de eficienta, putand chiar sa duca la negativarea testelor alergice, adica la disparitia alergiei, in anumite cazuri. Un avantaj major il reprezinta faptul ca nu actioneaza doar asupra unui alergen, deci nu conteaza daca pacientul are una, doua sau mai multe alergii. Tratamentul are efect asupra tuturor alergenilor. Pentru a se putea indica o asemenea imunoterapie specifica homeopata, trebuie facuta o analiza speciala, care stabileste compatibilitatea pacientului cu anumite remedii specifice. Cu alte cuvinte are o inalta specificitate, depinzand strict de fiecare pacient in parte”.

Dr. Rares Simu

Recomandarea homeopatului in cazul alergiilor respiratorii la copii:

  • Allium cepa – este indicat atunci cand sunt prezente simptomele clasice de rinita alergica, cu rinoree care irita nasul si buza superioara, lacrimare, stranut in salve;
  • Euphrasia – este indicat atunci cand secretia lacrimala este iritanta si ochii apar rosii si injectati.
  • Wyethia – este indicat atunci cand predomina mancarimea la nivelul nasului sau ochilor sau in cerul gurii, sau la nivelul urechilor;
  • Arum tryphillum – este indicat mai ales copiilor, care au nasul si in special buzele foarte iritate, chiar cu sangerare;
  • Sabadila – este indicat atunci cand predomina stranutul, cand simptomele apar mai ales in aer liber sau la contactul cu polenul.

Tratamentul alternativ in cazul astmului alergic presupune cure de dezintoxicare (regim Oshawa, cura cu argila, cura cu aloe, cura cu oua de prepelita) si tratamente cu produse homeopate, presopunctura, cromoterapia ( se utilizeaza lumina colorata indigo, violet, rosu, galben si chiar portocaliu – ultimele doua mai ales pentru tratamentul de fond).

Ipecachuana: in special pentru crizele de astm; bolnavul prezinta accese de tuse cu senzatia ca pieptul este plin de secretii pe care nu le poate expectora, insotite de greata si chiar varsaturi; simptomele se agraveaza daca bolnavul sta culcat.

Nux vomica: este indicat in cazul in care crizele se insotesc de dureri de cap, tuse care este agravata la rece si in special dimineata intre orele 4 si 5; de asemenea pot aparea tulburari digestive cu senzatie de balonare dupa ce mananca.

Sulphur: este un remediu foarte bun pentru astm, in special daca bolnavul se plange si de faptul ca isi simte talpile fierbinti si doreste sa stea in incaperi aerisite tot timpul.

Arsenicum album: util in cazul in care pacientul prezinta agravari in timpul noptii si atunci cand sta culcat; sunt specifice agravarile dupa miezul noptii, intre orele 1 si 2, insotite de neliniste, agitatie, bolnavul plimbandu-se, deoarece nu poate sa stea in pat.

Aconitum: in special in crize care sunt insotite de neliniste fara motiv, frica de moarte; bolnavul este rosu la fata, simte ca pieptul ii este strins ca de o banda, poate vorbi doar cate putin, cele mai mici eforturi ii agraveaza eforturile.

Calcarea carbonica: simte frecvent nevoia sa inspire adanc, are probleme respiratorii cand urca cea mai mica panta, senzatia ca are praf in gat sau in plamani.

Kali carbonicum: se trezeste noaptea pe la orele 3-4, cu dificultati de respiratie, speriat, trebuie sa stea aplecat inainte, cu coatele pe genunchi, cu capul sprijinit ; simte nevoia sa doarma cu capul ridicat.

Lachesis: se trezeste in criza, tuseste cu o mare cantitate de expectoratie seroasa (apoasa), care il usureaza; nu suporta nici cea mai mica presiune in jurul gatului sau pe piept, simte ca inima se opreste si nu mai bate o scurta perioada, dupa care are brusc pulsul accelerat; simptomele se agraveaza in incaperi calde, neaerisite.

Citeste si: Cum se manifesta rinita alergica si astmul la copii

“Trusa casei”

Exista in farmacii anumite combinatii  complexe de remedii homeopate, care sunt indicate in cazul alergiilor respiratorii. Cele mai cunoscute sunt Formulele complexe nr 1, 17, 14, 16, 31, 43, 75, 76.

Retine ca, tratamentul homeopat este individualizat, pentru fiecare pacient in parte si este bine sa se faca doar la indicatia medicului.

Vezi si: Raspunsul specialistului: Cum ar trebui sa arate meniul unui copil cu imunitate scazuta?

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here