Iaurt bio facut in casa, un deliciu pentru bebe

iaurt bio

Prepararea iaurtului acasa este o modalitate simpla si rapida de a obtine un iaurt bio, sanatos. Iaurtul este un produs obtinut prin fermentarea laptelui, sub actiunea unor bacterii lactice de fermentare. Acesta poate fi considerat un aliment complet, ofera organismului proteine, glucide, calciu, magneziu, potasiu, vitamine (din grupa B-urilor) si grasime.

Pentru a prepara un iaurt bio facut in casa ai nevoie doar de 800 de mililitri de lapte integral si de o lingura de iaurt, de preferat tot de casa.

Mod de preparare:

  1. Laptele se fierbe foarte bine, aproximativ 10-15 minute dupa primul clocot. Se lasa sa se racoreasca pana cand nu mai arde la atingere.
  2. Intr-un borcan de sticla de 800 de grame se pune o lingura de iaurt si putin lapte si se amesteca foarte bine.
  3. Se adauga apoi si restul de lapte caldut, se acopera cu un capac si se lasa la cald timp de minimum doua ore. Cu cat timpul este mai mare, cu atat iaurtul va capata un gust acru mai puternic.
  4. In momentul in care incepe sa se inchege, se pune la rece inca cel putin doua ore inainte de a fi consumat. Iaurtul bio devine astfel mai cremos si delicios.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here