Alergii, diagnosticate si tratate cu biorezonanta si bioptron

Printre indicatiile biorezonantei se afla si diagnosticul si tratamentul alergiilor, motiv pentru care sunt multi pacienti care apeleaza la aceasta metoda complementara. Dr. Liana Comsa, medic primar in medicina generala si specialista in medicina traditionala chinezeasca, cu competenta in acupunctura si homeopatie (diplome obtinute cu brio dupa absolvirea specializarilor intensive in China si Coreea de Sud), utilizeaza biorezonanta in practica de zi cu zi de peste doua decenii, folosind sistemul Quantum QXCI. Mai mult, specialista combina biorezonanta si cu alte tratamente complementare precum: homeopatia, acupunctura, terapia cu bioptron, fitoterapia si individualizeaza tratamentul in functie de pacient.

dr. Liana Comsa

,,Am avut rezultate foarte incurajatoare atat la copii, cat si la adulti. Durata tratamentului este diferita de la pacient la pacient, in functie de factorii declansatori, gravitatea bolii, cooperarea pacientilor si a parintilor in cazul copiilor. In majoritatea cazurilor sunt implicati mai multi factori alergizanti, cei mai frecventi fiind laptele de vaca, alimentele noi introduse in perioada de diversificare a alimentatiei la copii, precum si zaharul, dulciurile concentrate, alunele, nucile, graul, capsunele, ouale, etc… Reactiile de raspuns la tratament sunt urmarite in timp, tratamentul fiind adaptat in functie de evolutia si starea pacientului”, a declarat medicul Liana Comsa pentru Superbebe.ro.

Alergiile reprezinta raspunsul sistemului imunitar la anumite substante care in mod normal sunt inofensive, dar in unele situatii acesta le detecteaza ca substante straine si secreta anticorpi specifici numiti imunoglobuline E. Imunoglobulina E, la randul ei, induce reactii cu eliberare de substante chimice care sa atace alergenul (substanta straina). Aceste reactii chimice cu eliberare de histamina determina simptomele unei reactii alergice.

Vezi si Alergie sau intoleranta alimentara?

,,Biorezonanta consta in patrunderea in organism a undelor magnetice de joasa frecventa care sunt inregistrate si analizate de un calculator. Se determina astfel in ce masura anumite substante rezoneaza sau nu cu organismul pacientului. Aparatul Qxci scaneaza organismul pacientului, cautand orice este neregula, ca de exemplu, virusuri, deficiente, slabiciuni ale diferitelor organe sau siteme, alergii, anormalitati si alimente care au un efect nociv asupra pacientului”, a precizat dr. Liana Comsa.

Biorezonanta poate fi folosita la orice varsta, insa practic se utilizeaza de la 2 – 3 ani, cand se poate coopera cu copilul. La inceput se testeaza si se identifica prin biorezonanta alergenii alimentari sau nealimentari (praf, mucegai, polen, animale, produse chimice). Testarea poate fi specifica doar pentru alergii sau poate fi mai complexa, detectand si alte dezechilibre existente la nivelul organismului, cum ar fi cele de vitamine, minerale, meridiane energetice, etc.

Daca in cazul determinarilor clasice a alergenilor se introduc subcutanat seruri cu anumiti antigeni si se masoara reactia organismului dupa un timp, in biofrecventa este vorba de o terapie bazata pe oscilatii controlate de calculator si lipsita de reactii secundare nocive, care se poate aplica imediat, fara intepaturi de ac.

Citeste si Rinita alergica, mostenire de familie

,,Durata terapiei si rezultatele depind de gravitatea si vechimea afectiunii, terapia fiind personalizata pentru fiecare pacient. In multe situatii se aplica terapia alopata cu metode complementare. In timp se urmareste desensibilizarea si prin oprirea contactului pacientului,  pentru o perioada, cu alergenul respectiv”, a spus dr. Comsa.

In ceea ce priveste terapia cu Bioptron, aceasta presupune un tratament cu Lumina Vizibila Incoerenta Polarizata sau mai pe intelesul tuturor se foloseste un anumit spectru al luminii, care ajuta la echilibrarea si regenerarea tegumentelor, regland procesele biologice si conducand in final la vindecare.

In afara de intolerantele alimentare, copiii mai pot manifesta alergii si la alte substante, cum ar fi praful, polenul, mucegaiul, parul de animale. Potrivit medicului, simptomele pot fi eruptii cutanate, balonari, diaree, greata, varsaturi, lacrimare, ochi rosii, nas infundat. Cea mai grava complicatie este socul anafilactic, care poate determina fenomene grave: inflamarea cailor respiratorii, dificultati respiratorii, sufocari, panica, hipotensiune arteriala.

Vezi si Alergiile – cauze psiho-emotionale?

Autor: Alexandra Manaila

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here