Aveti pofta de ceva dulce? Va prezentam o reteta de o sa ne tot pomeniti, si anume, prajitura cu fructe si branza. Iata care sunt ingredientele si cum se prepara.
*8 portii – 60 minute +30 la Frigider
Ingrediente:
BLATUL:
- 75 g unt;
- 375 g biscuiti tip amaretto sau din ovaz.
UMPLUTURA:
- 500 g crema de branza;
- 175 g zahar;
- 4 oua;
- 500 g de branza mascarpone;
- 50 g faina;
- 2 lingurite zahar vanilat sau 1 lingurita esenta de vanilie;
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 50 ml suc proaspat de lamaie.
GLAZURA DE FRUCTE:
- 175 g caise – proaspete sau uscate, taiate in cubulete;
- 50 g zahar;
- 50 ml vin alb
- 125 ml apa;
- 50 g dulceata de caise;
- 100 g ciocolata alba.
Mod de preparare:
- Topiti untul si sfaramati biscuitii, pana obtineti pesmet. Amestecati untul cu pesmetul. Ungeti o tava rotunda cu diametrul de 23 de centimetri cu unt si tapetati-o cu pasta de biscuiti, pusa in strat uniform. Acoperiti cu pasta fundul si marginile tavii. Puneti tava astfel pregatita la frigider, pana cand preparati umplutura.
2. Puneti intr-un castron mai mare crema de branza. Frecati-o cu o lingura de lemn pana cand se lichefiaza. Adaugati zaharul si frecati in continuare 5 minute, pana cand acesta se topeste. Adaugati pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare. Cand ouale au fost bine incorporate, adaugati branza mascarpone, faina, vanilia, sucul si coaja de lamaie. Omogenizati.
3. Turnati compozitia in tava tapetata cu pasta de biscuiti. Intindeti uniform umplutura si coaceti prajitura la foc potrivit, in cuptorul incalzit dinainte. Se tine la cuptor pana cand marginile sunt rumenite si, la proba cu scobitoarea, mijlocul este ferm.
4.Se stinge focul, se lasa prajitura in cuptor, cu usa acestuia deschisa, inca o ora.
5. Intre timp, preparati glazura, punand fructele taiate intr-o cratita, impreuna cu zaharul, vinul, apa. Puneti cratita la foc mic si fierbeti ingredientele aproximativ 30 de minute sau pana cand caisele sunt foarte moi. Luati vasul de pe foc, adaugati gemul de fructe, amestecati si lasati la racit.
6. Turnati glazura peste prajitura racita, uniformizati cu o lingura umezita. Topiti ciocolata si desenati cu ea motive decorative deasupra glazurii.
TRUCURI
Desigur, aveti posibilitatea sa folositi si alte fructe de sezon, cum ar fi: cirese, visine, zmeura, capsuni, coacaze etc.