Iata care sunt cele mai interesante studii si curiozitati despre divort

Ruptura in casnicie nu se intampla, de obicei, peste noapte, dureaza o perioada de timp pana se ajunge la decizia de a divorta. Un studiu facut de un birou de avocatura din Marea Britanie (e vorba de Slater & Gordon) a calculat, de cat timp are nevoie o persoana pentru a se decide ca cea mai buna solutie ar fi divortul: 24 de luni si 12 zile. Din aceasta perioada, timp de aproximativ 18 luni cuplurile incearca sa-si refaca relatia, sa-si imbunatateasca anumite aspecte ale casniciei. Iata care sunt cele mai interesante studii si curiozitati despre divort.

53% dintre cei care se decid asupra divortului discuta mai intai cu altcineva despre acest lucru si abia apoi cu partenerul. 36% sunt de parere ca divortul ar fi si un esec personal. 47% dintre cei care au participat la studiu decid sa lucreze asupra relatiei numai de dragul copiilor, iar 28% dintre mame spun ca, in urma divortului copiii nu mai sunt atat de apropiati de tati.

Citeste si: Divortul, de preferat in locul unei relatii problematice intre parinti?

Conform aceluiasi studiu, iata 10 motive de divort: 1. infidelitatea, 2. „nu mai eram fericiti”, 3. „ne contram prea mult”, 4. „nu mai simteam dragoste”,5. „nu mai comunicam”, 6. „ne doream lucruri diferite”, 7. el/ea „s-a schimbat”, 8. „nu ne mai simteam ca a fi parteneri” 9. „era abuziv(a)”, 10. „aveam probleme cu banii”.

In ciuda stresului, suferintei, dar si a costurilor pe care le implica un divort, 57% din englezii care au participat la un alt studiu despre casatorie si divort, considera ca „e prea simplu sa divortezi zilele acestea” (mai mult de jumatate dintre cei respondenti fiind deja divortati!).

Intr-un alt studiu (Bufallo University) s-a descoperit ca, o alta cauza majora care duce la divort (pentru aproximativ 50% dintre cele 634 de cupluri intervievate) este consumul de bauturi alcoolice de catre unul dintre parteneri.

Un detaliu socant scos la iveala de catre cei de la Universitatea din Suedia este ca, partenerii  care parcurg pana la serviciu un drum care depaseste timpul de 45 de minute sunt mai predispusi sa divorteze, spre deosebire de cei ce aleg servicii care sunt mai aproape de casa.

Citeste si: 1500 de persoane au spus care este cheia unei casnicii reusite

In ultimii zece ani la americani circula tot mai des studiul conform caruia 50% dintre cei casatoriti ajung la divort. Mai in gluma, mai in serios, la ei a ajuns sa fie deja o urare la nunta „ sa fii in gasca celor cu 50% care raman casatoriti”.

Si daca tot vorbim despre statistici, stiai care e motivul invocat cel mai des pe actele de divort din Romania? Nepotrivirea de caracter. Acest “motiv” poate insuma si abuzul emotional, verbal si fizic, consumul de alcool, dar si violenta in familie. Da, suntem poporul unde mai exista inca acea convingere ca “o palma” nu strica. Pe locul doi este infidelitatea. Si curios sau nu, dar prosperitatea financiară nu duce, de regula, la prosperitate familiala. Cu cat e contul mai plin, cu atat scade interesul pentru viata de familie.

O alta cauza este dezvoltarea separata a partenerilor: fie unul se maturizeaza emotional mai repede si celalalt stagneaza, fie e vorba despre dezvoltarea profesionala fulminanta a unuia dintre parteneri, in timp ce celalalt este destul de pasiv in acest sens. Conform Institutului National de Statistica, numarul divorturilor aparute din vina sotului este de trei ori mai mare, decat numarul divorturilor aparute din vina sotiilor.

Iar conform datelor puse la dispozitie de Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din MAE, varsta la care romanii cer mai des divortul este situata undeva intre 30 si 40 de ani.

S-ar putea sa te intereseze si: Acesta este secretul unei relatii sanatoase si de durata!

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. […] Ruptura in casnicie nu se intampla peste noapte, ci este un proces care incepe cu mult timp inaintea deciziei de a divorta. Un studiu facut de un birou de avocatura din Marea Britanie a calculat de cat timp are nevoie, in medie, o persoana pentru a decide ca cea mai buna solutie e divortul: 24 de luni si 12 zile. Din aceasta perioada, aproximativ 18 luni cuplurile incearca sa-si refaca relatia, sa imbunatateasca si sa repare anumite aspecte ale casniciei.Conform studiului realizat de biroul de avocatura Slater & Gordon, din Marea Britanie, 53% dintre cei care decid sa divorteze discuta mai intai cu altcineva despre acest lucru si abia apoi cu partenerul, 36% privesc divortul ca pe un esec personal, 47% incearca sa repare relatia numai de dragul copiilor, iar 28% dintre mame spun ca in urma divortului copiii nu mai sunt atat de apropiati de tati, noteaza Super Bebe […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here