Atunci când am o bucată de carne de vită mai fragedă, în special mușchiuleț de vițel, este inevitabil să nu doresc să o pregătesc folosind aceată rețetă. Este un fel de mâncare foarte gustoasă, consistentă, aromată. Iată de ce ai nevoie și cum se prepară.
Ingrediente:
- o bucată mușchiuleț de vită
- 3 morcovi
- 3 cepe medii
- 2 cepe verzi
- 250 g ciuperci
- sare, piper
- ulei
- supă de legume
- 2 linguri smântână
- mărar, pătrunjel, frunză de țelină, leuștean.
Mod de preparare:
- Mușchiulețul se taie felii mai groase care se prăjesc în puțin ulei. După ce s-au prăjit un pic, se condimentează cu sare și piper.
- Ceapa și morcovii se curăță și se taie cubulețe. În uleiul în care s-a prăjit carnea, se pun ceapa uscată, ceapa verde, împreună cu morcovii, și se călesc până când ceapa devine mai sticloasă.
- Se așează carnea peste zarzavat, se pune supa de legume și se lasă să fiarbă la foc mic.
- Când este aproape fiartă carnea, se adaugă și ciupercile și celelelalte verdețuri, după preferință și în funcție de ce ai.
- Se adaugă și smântâna, și se mai lasă să fiarbă puțin după care se pune verdeața și se oprește focul.
Poftă bună!