Cadouri speciale pentru copii activi – partea I – Trambulinele

Astazi, pentru ca mai este putin, doar putin si vine noul an, as vrea sa vorbim despre cadouri – dar nu despre orice fel de cadouri, ci despre cadourile speciale, cum ar fi jucariile mari de exterior – trambulinele, leaganele, toboganele si complexele de joaca.

O trambulină este cadoul perfect pentru orice copil activ și chiar mai puțin activ și se află în fruntea listei de cadouri dintr-un anumit motiv: copiilor le place să sară! Niciun copil nu va considera ca e plictisitor să sari pe o trambulină, deoarece aceasta este o activitate distractivă și incitantă de care pur și simplu nu se satură niciodată. În plus, o trambulină este, de asemenea, bună pentru sănătate. Un copil își poate întări oasele, articulațiile și mușchii și, în același timp, își poate dezvolta echilibrul, coordonarea și orientarea în spațiu. O trambulină este un cadou excelent pentru băieții și fetele de toate vârstele, deoarece este complet sigură și poate fi folosită de oricine. Copiii care nu au sărit niciodată pe trambulină, precum și copiii care nu și-au arătat încă interesul pentru trambulină vor adora și ei acest cadou. O trambulină este unul dintre puținele cadouri care se pot lupta împotriva dispozitivelor inteligente – telefoane, table, calculatoare. Veți oferi unui copil o experiență de neuitat și, în același timp, oportunitatea de a petrece mai mult timp activ în aer liber. Bonus – oricand poti sa folosesti si tu trambulina.

Buuunnnn! Acum, in functie de spatiul de care dispui, poti alege o trambulina mai mare sau mai mica, rotunda sau dreptunghiulara – oricare ar fi modelul, distractia este garantata. Gasesti aici o multime de modele: https://www.ookee.ro/561-trambuline

Diversele sărituri pe trambulină iti ofera distracția și „adrenalina” pe care o cauti – poti încerca orice, de la sărituri de bază la sărituri de tip tuck, topaieli, întoarceri de 180° sau 360°, căderi, sărituri pe spate și multe altele, in functie de experiență si practica.

Nu te-ai convins inca? Hai sa-ti prezint cateva activitati la care nu te-ai fi gandit, dar pe care copiii (si adultii) le pot realiza pe o trambulina:

Dansul – Adaugă muzica ta preferată la săriturile de bază și trambulina va deveni un ring de dans. Poți face sărituri și mișcări atractive ale mâinilor în ritmul muzicii, iar dacă vrei să fie și mai distractiv, invită-ți prietenii și familia să ți se alăture si petrecerea poate începe.  Alergarea pe trambulina – Sigur, trambulinele sunt destinate săriturilor, dar alergatul pe ele poate fi la fel de distractiv. Dacă nu l-ai încercat niciodată, acum este momentul. Poti încerca să alergi pe loc sau de-a lungul marginii trambulinei – obositor, dar odihna de dupa va fi cu atat mai placuta! Exerseaza-ti memoria – Stai la marginea trambulinei impreuna cu prietenii tăi. Primul jucator merge pe trambulina și face orice săritură alege. Urmatorul jucator repetă primul salt și adaugă propria saritură. Continuați să repetați săriturile și să adăugați mai multe până când le-a venit rândul tuturor. Persoana care greșește iese din joc. Jocul continuă până când rămâne un singur săritor victorios. Baschet – Un coș de baschet poate fi un accesoriu potrivit pentru trambulina ta. Așeaza inelul chiar lângă trambulină și testeaza-ti abilitățile de baschetbalist în timp ce sari. Dacă nu ai un coș de baschet, poti pune o țintă pe cadru pe care să o lovești. Yoga – da, ai citit corect – poti să faci chiar si yoga pe trambulină. De ce să nu faci mișcările tale preferate de yoga pe o suprafață moale și elastică? Probabil că nu vei reuși să faci toate mișcările, dar cu siguranță te vei distra încercând, testându-ti echilibrul și forta. Sari și prinde – Ataseaza panglici colorate pe cadru sau întinde-le de la o parte la cealaltă a trambulinei. Jucatorii vor incerca să atinga cât mai multe panglici în timp ce sar. Poti folosi culori diferite care sa aduca jucatorilor un numar diferit de puncte in functie de inaltimea la care sunt puse. Poti juca si singur – aduna toate punctele pentru a vedea cât de bine te-ai descurcat. Cursa cu obstacole/Parkour – configureaza in gradina un traseu cu obstacole si activitati simplu și distractiv – trambulina poate fi și ea parte a acestui traseu – determina numărul si tipul de sărituri care trebuie efectuate pe trambulina pentru ca jucatorul sa obtina punctajul maxim.  Indiferent cât de multă distracție aduce o trambulină, siguranța ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc. Pentru a evita orice neplacere inutila, nu supraestima abilitatile copiilor si nici pe ale tale. Adaptati săriturile, jocurile și provocările la experiența și nivelul pregatire fizica al fiecarui jucator, astfel încât să va puteti bucura de sărituri și să va distrati fără griji pe trambulină. Fii cu ochii pe copii permanent atunci cand se joaca pe trambulina! Daca ai o cumparat o trambulina deja, te asteptam cu imagini si sugestii – impartasete-ne experienta ta pe https://www.ookee.ro/561-trambuline

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here