Activități pentru copii de 1 iunie 2022 în principalele orașe din țară

srusa foto: www.deccanherald.com

De 1 iunie 2022 unde mergi să distrezi copilul? Află aici Ce activități poți face cu copilul în București, iar mai jos îți oferim o listă cu activități pentru copii care se vor organiza de Ziua Copilului în principalele orașe din țară.

IAȘI: 

  • La Muzeul Național al Literaturii Române Iași ”deschidem toate muzeele din rețeaua noastră, iar copiii le pot vizita gratuit”. Mai multe aici.
  • La Era Shopping Park Iași:”1000 de mingi, 1.000 de motive de distracție de 1 Iunie, la Era Shopping Park Iași! De Ziua Copilului sărbătorim cu teatru, activități distractive și cadouri pentru cei mici. Distracția începe la ora 11:00 cu o minge săltăreață oferită cadou copiilor, urmărim piesa de teatru „Ridichea cea uriașă” susținută de către prietenii de la Funny Art iar apoi ne vom juca, modela baloane și vom desena pe asfalt. Hai la joacă! Hai la Era Shopping Park Iași! Accesul este liber la toate activitățile evenimentului”. Mai multe aici.
  • Ziua Porților Deschise pentru Copii, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași, orele 9-18.00. ”Copiii, dar şi însoţitorii acestora sunt aşteptaţi atât pe esplanada Palatului Culturii, cât și la sediile tuturor subunităților unde, vor afla mai multe lucruri interesante despre intervențiile salvatorilor ieşeni, vor participa la sesiuni de informare preventivă și vor învăța cum să se protejeze în caz de incendiu, cutremur sau în cazul altor situații de urgență. Totodată, ei vor putea „să testeze” câteva dintre echipamentele tehnice din dotarea autospecialelor de intervenție.” Mai multe aici.

BRASOV:

  • 1 Iunie – Castelul Bran este al copiilor
Pe tot parcursul zilei de 1 iunie ,Parcul Regal al Castelului Bran se va transforma într-un camp tematic.
Tiroliene, panouri de cățărare, ateliere de îndemânare, trasee cu obstacole și multe alte surprize vor fi pregătite pentru ca cei mici să devină vânători de munte pentru o zi, sub îndrumarea Brigăzii 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa” din Brașov.
Toți copiii vor beneficia de gratuitate la vizitarea Castelului Bran și, ca de fiecare data, vor primi câte un suvenir înainte de plecare. Mai multe aici.
  • 1 iunie – Retrăiește-ți copilăria la Muzeul Amintirilor din Comunism
De 1 iunie, copiii sunt invitați să descopere cele mai frumoase momente din copilăria părinților lor. Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, MadC a pregătit o serie de activități distractive, jocuri și ateliere de creație, precum și o expoziție temporară cu jucăriile pe care le aveau în copilărie actualii părinți.
Toți aveam aceeași jucării, mai ții minte? Și toți știam să jucăm Elasticul sau Șotron, Baba Oarba sau Melcul. Adu-ți copilul la MadC și arată-i cum a fost copilăria ta. Mai multe aici.
  • Festival Sportiv Măgura
”Vă așteptăm în data de 1 Iunie, începând cu ora 9, să participați la concursuri de alergare, bicicletă și alte activități sportive în Satul Măgura!”. Mai multe aici.

 

 SIBIU:

  • Hai la MUZEUL ASTRA la ateliere speciale pentru copii (târg de jucării), cu intrare gratuită pentru copiii sub 14 ani (str. Pădurea Dumbrava, Sibiu). Mai multe poți afla aici.
  • Poți sărbători Ziua Copilului la Muzeul de Istorie Naturală Brukenthal de pe str. Cetății, nr. 1.”Vă așteptăm cu copiii și nepoțiii, să întrați în minunata lume a necuvântătoarelor și să vă identificați cu trăirile unui explorator. Intrarea este gratuită în intervalul orar 9-17”. Mai multe aici.
  • De 1 iunie, Lacul Binder se deschide publicului! Copiii vor avea acces gratuit, potrivit Primăriei Municipiului Sibiu. Principalele activități oferite de complex: -Sporturi nautice: wakeboarding, schi nautic, stand up paddle boarding și canoe. Echipamentele necesare se vor putea închiria din locație. De menționat că instalația de transport pe cablu pentru wakeboarding și ski nautic este singura de acest tip din Transilvania în ceea ce privește lungimea cablului. -Soare și distracție pe prima plajă cu nisip din municipiul Sibiu, în suprafață de 1.900 mp. Pe lângă șezlonguri și umbrele, pe plajă sunt amenajate 2 terenuri de volei și un loc de joacă pentru copii. Un alt doilea loc de joacă, de mari dimensiuni, este cel gonflabil, așezat pe apă, în zona de îmbăiere, de care se pot bucura nu doar copiii, ci și cei mai mari, -Relaxare pe plaja verde sau pe terasa panoramică. Promenadă pe aleile care înconjoară lacul. Mai multe aici.

TIMIȘOARA:

Consiliul Județean Timiș invită copii de 1 iunie, să se bucure de ateliere de origami, mânuire păpuși și marionete etc. Micuții vor putea învăța cum să facă păpuși de hârtie, să danseze și se vor distra desenând pe asfalt. În plus, va avea loc și un flashmob pe imnul Teatrului Merlin. Intrarea și activitățile pentru copii sunt gratuite.

Parcul Iulius Gardens îi așteaptă pe copii între orele 10-21, cu 4 tobogane gonflabile, iar în zona Lake Plaza, de la ora 11 la 21, vor fi spectacolele de dans, balet, teatru de păpuși, muzică, sport și fashion.

În Parcul Botanic va fi evenimentul ”Mega bătaia cu apă” , intrarea gratutită!

Între orele 13.00-21.00 copiii au gratuitate la Muzeul Național de Artă din Timișoara.

La Stadionul Știința, între orele 10 și 18.00 copiii sunt așteptați la ateliere instructiv-educative, delicii, petrecere, tobogane și chiar pinata party.

GALAȚI:

De 1 iunie, Primăria municipiului Galaţi va desfăşura „Carnavalul Copiilor”, în Grădina Publică, între orele 10.00 şi 21.00.

”Copiii vor putea interacţiona cu mascote şi personaje de film şi desene animate, din lumea basmelor româneşti şi internaţionale, cu statui vii (mimi), clovni şi personaje cu picioroange. Cei mici şi nu numai se vor putea bucura de momente artistice, demonstraţii de dans, concursuri şi jocuri de grup, precum şi spectacole de magie, muzică şi teatru, ateliere de creaţie (slime, lut, pictură, muzică), karaoke şi face painting. Începând cu ora 18.00, pe aleile din Grădina Publică se va desfăşura parada personajelor, iar zâmbetele celor prezenţi vor putea fi surprinse la cabina foto magică”, potrivit monitoruldegalați.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here