Supa este un fel de mâncare foarte apreciat în întreaga lume, iar cei care obișnuiesc să o consume în fiecare zi pot evita diferite afecțiuni cum sunt cele digestive, cardiace etc. Consumul de supă are ca principal beneficiu faptul că asigură detoxifierea organismului, dovedindu-și eficiența chiar și în curele de slăbire, deoarece s-a observat că cei care consumă supă constant scapă mai ușor de surplusul de kilograme sau își mențin greutatea corporală. Valoarea terapeutică a supei provine din ușurința cu care organismul poate să asimileze nutrienții din ingredientele folosite la prepararea supei.
De aceea azi îți propunem o rețetă de supă ușor de preparat și foarte gustoasă. Iată de ce ai nevoie.
Ingrediente:
- 1/2 kg fasole verde
- 80 g unt
- 1 morcov
- 1 ceapă
- sare
- pătrunjel/mărar
- smântână
- 2 l de apă
Mod de preparare:
- Pentru început se curăță fasolea de codițe și se taie în bucățele de circa 2-3 cm lungime (poți folosi fasole congelată!)
- Se pune la fiert în apă clocotită cu sare, la care se adaugă ceapă tăiată cât mai mărunt, untul și un morcov tăiat rondele.
- După ce zarzavaturile au fiert cam 10 minute și s-au înmuiat, supa este gata.
- Se servește adăugându-se smântână și pătrunjel sau mărar (după preferință) tocat fin.
Poftă bună!