Rețeta zilei: Supă de fasole verde

Sursa foto: www.recipesfromeurope.com

Supa este un fel de mâncare foarte apreciat în întreaga lume, iar cei care obișnuiesc să o consume în fiecare zi pot evita diferite afecțiuni cum sunt cele digestive, cardiace etc. Consumul de supă are ca principal beneficiu faptul că asigură detoxifierea organismului, dovedindu-și eficiența chiar și în curele de slăbire, deoarece s-a observat că cei care consumă supă constant scapă mai ușor de surplusul de kilograme sau își mențin greutatea corporală. Valoarea terapeutică a supei provine din ușurința cu care organismul poate să asimileze nutrienții din ingredientele folosite la prepararea supei.

De aceea azi îți propunem o rețetă de supă ușor de preparat și foarte gustoasă. Iată de ce ai nevoie.

Ingrediente: 

  • 1/2 kg fasole verde
  • 80 g unt
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • sare
  • pătrunjel/mărar
  • smântână
  • 2 l de apă

Mod de preparare: 

  1. Pentru început se curăță fasolea de codițe și se taie în bucățele de circa 2-3 cm lungime (poți folosi fasole congelată!)
  2. Se pune la fiert în apă clocotită cu sare, la care se adaugă ceapă tăiată cât mai mărunt, untul și un morcov tăiat rondele.
  3. După ce zarzavaturile au fiert cam 10 minute și s-au înmuiat, supa este gata.
  4. Se servește adăugându-se smântână și pătrunjel sau mărar (după preferință) tocat fin.

Poftă bună!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here