Sorin Cîmpeanu: Tulpina Omicron seamănă din ce în ce mai mult cu o gripă normală

Sursa foto: Pixabay

Ministrul Sănătății, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți seară la Digi24 că apreciază opinia Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) și a Ministerului Sănătății care au susținut că nu e cazul închiderii școlilor în contextul noului val Covid, scrie G4Media.

”Siguranță totală nu există dar apreciez că INSP și ministerul Sănătăți au spus că nu sunt motive să se închidă școlile. Merg pe opinia MS care a spus că nu e necesară închiderea școlilor. Dacă se va ajunge la decizia trecerii în online, trebuie să se țină cont de mai mulți parametri, inclusiv presiunea pe spital (…) ”Din ce am înțeles tulpina Omicron seamănă din ce în ce mai mult cu o gripă normală și la copii”, a spus ministrul Educației.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, varianta Omicron a devenit dominantă în toată lumea, reprezentînd aproximatv 60% dintre toate cazurile de infecări cu COVID.

S-ar putea să te intereseze și: Prima tranșă de vaccin anti-COVID pentru copiii cu vârste între 5-11 ani ajunge în curând în România

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here