Pandemia ne-a luat multe si toate intr-un mod brusc. Facand haz de necaz, dar pe langa statul la cozi dupa ulei, faina, drojdie si hartie igienica, am fost asaltati de canalele de media cu foarte multe stiri si materiale in care vedeam cum crestea numarul de cazuri de infectati de COVID-19, crestea numarul de cazuri grave, cu pacienti aflati la terapie intensiva, dar si numarul de decese din cauza noului coronavirus.
Am stat cateva saptamani in case fiind cu totii ingrijorati pentru sanatatea noastra fizica, a fost nevoie sa ne conformam unor restrictii, sa respectam reguli si masuri de preventie.Dar cum ramane cu sanatatea noastra mintala? Pentru ca in decursul a catorva luni am experimentat si acumulat tot felul de emotii: de la neliniste, nesiguranta, frustrare, indoiala pana la furie, revolta si tot asa. Si in timp ce noi, adultii am incercam sa le gestionam, sa ne adaptam, cum ramane cu cei care ne sunt cei mai dragi: copiii.
Cum ii ajutam pe copii sa se adapteze la “noua normalitate” adusa de pandemia de COVID-19, ne explica Yolanda Cretescu, psiholog clinician, psihoterapeut adlerian, fondatoarea proiectului depreHub si presedintele Asociatiei Happy Minds.
„Avem nevoie sa ne definim aceleasi frici, acelasi tablou, acelasi evantai emotional, ca fiind firesc si pentru copiii nostri”, sustine psihologul. Urmareste filmuletul aici:
Autor: Inga Stoian