Indice masa corporala

Foloseste calculatorul de mai jos si afla care este indicele tau de masa corporala!

Indicele de masa corporala (IMC) reprezinta un indicator oficial de calculare a greutatii corporale ideale, in functie de inaltime. De asemenea, indicele de masa corporala ne ajuta sa aflam grupa de greutate in care ne incadram – daca avem o greutate normala, daca suntem supraponderali, daca suntem in pragul obezitatii etc. Ca obezitatea este un flagel la nivel mondial, nu mai este un secret pentru nimeni. Iar pericolul cel mai mare nu este cel de ordin estetic, ci  influenta nefasta asupra sanatatii: nivel crescut de colesterol, boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale, hipertensiune arteriala, diabet de tip II, litiaza biliara, sindrom metabolic, osteoporoza, osteoartrita, afectiuni respiratorii (inclusiv sindromul apneei de somn) si chiar unele forme de cancer precum cel de colon, san ori prostata. Masa corporala este influentata de trei principali factori: cei genetici, de mediu si stilul de viata ales. In privinta factorilor genetici, acestia pot fi acuzati ca intervin in metabolism, in senzatia de satietate, in masa corporala, in distributia masei grase in corp si pare-se ca si in tendinta de a fi o persoana activa sau inactiva. Si inca un lucru important de stiut despre obezitate este acela ca reprezinta unul dintre factorii favorizanti ai infertilitatii feminine, fiind constatat faptul ca o femeie cu IMC mare ramane mai greu insarcinata.

Calculul indicelui de masa corporala este o metoda care se adreseaza barbatilor si femeilor cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani, nefiind potrivita pentru calcularea greutatii copiilor, a femeilor insarcinate, a sportivilor si a varstnicilor.

IMC poate fi folosit, de asemenea, in vederea aflarii numarului de kilograme pe care ar trebui sa le castigam sau sa le pierdem pentru a atinge greutatea ideala inaltimii noastre. Ca o curiozitate, afla ca in Franta indicele de masa corporala este luat in considerare in cazul interventiilor de chirurgie bariatrica, in sensul ca operatia nu se efectueaza daca valoarea lui este sub 40.

Inline
Inline