Sofia viseaza sa fie sanatoasa, sa-i creasca parul lung, lung si sa aiba si mai multi prieteni. David viseaza sa inconjoare lumea la pas, sa urce pe toti muntii mari, sa ajunga mai departe ca oricine, chiar daca intr-o tara straina sau pe o insula pustie.
Ei sunt doi din cei 1.000 de copii care sufera de paralizie cerebrala sau boli degenerative rare, provin din familii cu posibilitati financiare mici sau sunt gazduiti in cele sase centre speciale ale fundatiei “Copii in dificultate”(CiD), din Bucuresti, Pitesti, Cernavoda si Curtea de Arges.
“Inspirata de adoptiile la distanta, pentru ai ajuta pe copiii din lumea a III-a, m-am gandit ca in acelasi fel ne putem ajuta si noi copiii cu probleme. Pe ai nostri ne-am obisnuit sa-i lasam in grija strainilor care sa ni-i ingrijeasca si sa-i finanteze. Parinte fiind ii multumesti in fiecare clipa lui Dumnezeu ca ti-a dat un copil sanatos, dar la fel de bine copilul tau ar fi putut sa aiba o boala rara degenerativa. O astfel de situatie te face sa vezi altfel lucrurile”, a spus Amalia Nastase, ambasadorul fundatiei Copii in Dificultate.