Ten fara probleme

    Foto: Shutterstock

    Cand afli ca in urmatoarele noua luni aspectul tau fizic se va schimba intr-o maniera pe care cel mai adesea nu stii daca vei reusi sa o controlezi, este firesc sa iti pui problema daca si aspectul fetei tale va fi influentat.

    Se spune ca de regula, o femeie insarcinata are o frumusete aparte, chiar si atunci cand kilogramele in plus isi fac de cap si se acumuleaza mai mult si in zonein care nu erau de dorit. Cele mai multe dintre femeile insarcinate au observat ca pielea si parul lor au debordat de stralucire si sanatate pe perioada graviditatii. Exista insa si situatii cand, modificarile hormonale ce se produc in acest interval de timp le creaza gravidelor unele neplaceri, pot aparea cosuri sau pete care nu se manifestasera inainte.

    Vestea buna este ca astfel de probleme dispar dupa nastere si specialistii spun ca ingrijirea zilnica a tenului pe timpul sarcinii nu este cu mult diferita de cea a unei femei care nu este insarcinata cu exceptia ca o gravida trebuie sa fie atenta si la anumite proceduri sau substante cu are intr in contact in aceasta perioada.

    Desi nu exista studii in acest sens, medicii nu recomanda gravidelor acidul retinoic, ce intra in compozitia unor creme antiacnee si antirid. Restrictia este valabila in special in primele trei luni de sarcina. Gravidele care incep sa retina apa, sa ia in greutate sunt tentate sa faca tratamente corporale sau ale fetei. Este indicat sa intrebi cosmeticiana despre compozitia substantelor pe care intentioneaza sa le aplice in timpul tratamentului si sa discuti despre acest aspect cu medicul tau pentru a verifica daca aceste componente nu se transmit bebelusului.

    Si unele vitamine din creme sunt nocive. Este cazul vitaminei A, administrata pe cale orala pentru celulita si acnee. Medicii avertizeaza ca poate provoca fatului displazie osoasa.

    Sfat: Verifica atent etichetele si nu cumpara niciodata un produs fara a cere toate detaliile despre modul in care acesta actioneaza asupra fatului. In cazul aparitiei acneei, ca urmare a productiei crescute de testosteron din timpul sarcinii, medicii apeleaza la substante care nu sunt nocive pentru fat, precum preparate cu zinc sau vitamina C, aplicate local. Nici epilarea definitiva cu laserul sau cu lumina intens pulsata nu ii este recomandata gravidei. Metodele clasice de epilare raman singura solutie

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here