Tarta de dovlecei

    INGREDIENTE • 500 g dovlecei mici – in floare • 150 g faina • 70 g unt • 40 g grau bulgur zdrobit • 1 legatura patrunjel • 1 ardei iute • 50 g migdale prajite • 50 g miez de paine • 1 catel de usturoi • 1 lingurita boia de ardei dulce • 1 ou • 100 ml smantana • 50 g parmezan • 4 linguri ulei • ± sare, piper Amestecati graul cu patrunjelul, untul, faina, sare si doua linguri apa. Ungeti o tava rotunda cu diametrul de 23 de centimetri cu ulei.

    Cantitate pentru 4 portii – 60 de minute

    Tapetati tava (acoperiti si marginile) cu pasta obtinuta.

    Coaceti foaia de tarta 25 minute, la foc potrivit. Lasati apoi tava la racit.

    Amestecati miezul de paine inmuiat si stors cu migdalele prajite si macinate, usturoiul pisat, ardeiul iute taiat marunt, boiaua, sare si piper si 3 linguri de ulei.

    Turnati amestecul obtinut peste foaia de tarta racita.

    Taiati dovleceii pe lungime in felii foarte subtiri. Daca au flori, pastrati-le, nu le eliminati. Rulati fiecare felie de dovlecel cat mai strans.

    Puneti floarea la un capat al ruloului si fixati ruloul cu celalalt capat in amestecul de pe foaia de tarta. Puneti rulourile unul lan ga altul.

    Bateti oul cu smantana si cu parmezanul si turnati amestecul peste rulourile de dovlecei. Puneti tava din nou la cuptor, pentru 15-20 de minute.

    Preparatul se serveste cald.


    TRUCURI

    Dovlecelul reprezinta una dintre primele legume care pot fi introduse in dieta bebelusilor. Culesi in floare, dovleceii nu au prea multe seminte si de aceea pot fi fierti si apoi pasati pentru cel mai delicios piure de legume cu care se va delecta micutul tau. Daca in piureul de dovlecei vei pune si putina branzica de casa, bebelusul va avea parte de o masa delicioasa.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here