Ingrediente: • 1 conopida mare • 2 legatura ceapa verde • 2 morcovi • 5 cartofi • 2 ardei grasi • 1 radacina de patrunjel • 100ml ulei • 1 legatura patrunjel • ± sare, piper
10 portii – 50 minute
Mod de preparare: Se desface conopida in buchetele si se curata celelalte legume, apoi se spala, dupa care legumele se taie in cubulete. Se scurg bine de apa si ce calesc toate acestea in ulei la foc iute. Dupa 5-6 minute se pun la fiert in 4 l apa. Se lasa sa fiarba la foc mic circa 30 de minute. La final se potriveste supa de sare si piper si se adauga patrunjelul tocat marunt. Daca se serveste aceasta supa in alta zi decat o zi de post se poate adauga smantana.
Sfat: Daca micutul tau pare ca este foarte atras de aceasta supa, poti incerca o supa crema de conopida. Tot ce trebuie sa faci, este sa scurgi legumele si sa o pasezi cu blenderul. Pentru mai mult gust, atunci cand pui conopida la fiert, nu ar strica sa mai adaugi si putin tarhon. Supa va fi foarte aromata.