Sunt eu mic, dar merg un pic!

    Premergatoarele sunt un instrument ce nu lipseste din viata unui bebelus cu tinuta care a atins respectabila varsta de opt sau noua luni.

    Bebelusul tau nu constientizeaza foarte mult ce i se intampla, cand foloseste un premergator, dar mai mult ca sigur ca tu recunosti ca acest mijloc de locomotie este o inventie ideala si pentru tine, caci iti poate oferi putina liniste cateva minute pe zi. Ce-i drept, copilul tau, fixat frumos in premergator, dornic sa descopere lumea, iti poate oferi cateva minute de relaxare. Dar la ce folosesc premergatoarele de fapt? Chiar daca exista unele controverse, cei mai multi accepta premergatoarele pentru ca favorizeaza activitatea fizica a bebelusului, indeosebi aceea a picioarelor sale, permitandu-i sa se deplaseze in toata libertatea sa. Gratie scaunului i se asigura totusi copilului sustinere si echilibru. Premergatorul intervine intre starea de repaus a bebelusului si inceputul mersului. Practic, in acest fel, fara ajutor din partea parintilor, copilul se poate deplasa in mod independent si se misca asa cum doreste.

    Este si un instrument dragalas de joaca, pentru ca majoritatea premergatoarelor dispun de polite pe care sunt montate tot felul de atractii vizuale si auditive. Chiar si asa, un bebelus are nevoie intotdeauna sa fie supravegheat si acompaniat, iar daca tu ai decis ca e indicat sa ii oferi un premergator copilului tau, va trebui sa nu abuzezi de tehnologie.

    De stiut

    Trebuie sa te raportezi la indicatiile fabricantului. Utilizeaza premergatorul la parterul casei pe o suprafata plana. Daca il utilizezi la etaj, asigura-te ca toate usile care au acces la o scara sunt inchise sau foloseste o bariera de protectie.I|nainte de folosire, verifica sistematic stabilitatea aparatului. Premergatorul nu trebuie sa se balanseze, pentru ca risca sa se rastoarne cu tot cu copilul tau. Majoritatea premergatoarelor sunt cu roti, permitandu-i efectiv copilului sa descopere activ fiecare parte a casei. Micutul incepe astfel sa se deplaseze singur. E si un bun antrenament fizic, de tonifiere a picioarelor, cu conditia de a nu petrece astfel mai mult de 15-20 de minute pe zi. Adaptarea se face treptat, crescand progresiv intervalul de timp in care este activ. Premergatorul fara roti se aseamana cu un teren de joaca circular pentru bebelusi.

    Plasat in centrul unui cerc si sustinut de niste "pantalonasi", micutul se amuza cu multiple jocuri de captare a atentiei de pe policioara ce-l inconjoara. El poate fi activ fizic, in toata siguranta, gratie unui sistem care ii permite sa se intoarca la 360°. La achizitionarea premergatorului, bebelusul trebuie sa-si tina constient greutatea corpului si sa-si pozitioneze corect picioarele.

    Intrebare: Care sunt principalele reguli ce trebuie respectate la folosirea premergatorului?
    Verifica regulat presiunea plasei in care se asaza copilul. Nu trebuie sa fie nici prea rigida, nici prea moale. La achizitionarea de la magazin a premergatorului, bebelusul trebuie sa se simta confortabil, sa nu se sperie si sa aiba picioarele in contact cu solul, fiind constient de greutatea sa. De fapt, nu trebuie lasat tot timpul in premergator, ci trebuie alternat acest lucru cu asezarea sa intr-un tarc sau pe o canapea.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here