Spune adio tantarilor!

    Foto: Shutterstock

    Caldura si umezeala favorizeaza aparitia insectelor si mai ales a tantarilor, insectele cele mai suparatoare. Intepaturile acestora afecteaza copiii mici, intrucat ei au pielea sensibila si au tendinta de a se scarpina mai mult si de a-si provoca mici rani.

    Dat fiind faptul ca in timpul verii apar tantarii, trebuie sa iei in considerare toate metodele prin care iti poti apara copilul de asaltul acestor insecte suparatoare. Una dintre cele mai naturale este aplicarea unei plase de tantari peste patut sau carucior. Este foarte utila si protejarea ferestrelor camerelor in care sta de obicei copilul cu astfel de plase, pentru a putea tine ferestrele deschise in timpul zilei. Pentru a apara pielea copilului de intepaturile tantarilor atunci cand se afla in aer liber, pot fi folosite diferite produse repelente, care au rolul de a tine tantarii departe pentru anumite perioade de timp.

    MARE ATENTIE…! Cel mai bine este ca la inceputul sezonului cald sa ceri sfatul medicului pediatru in privinta folosirii substantelor destinate protejarii micutului, si asta pen-tru ca pielea celor mici, mai ales a bebelusilor, nu este complet pregatita sa apere organismul asa cum face pielea unui adult si, folosind substante nepotrivite, ii poti provoca iritatii sau alergii.

    DE ASEMENEA, ATENTIE… Medicul trebuie consultat si in privinta folosirii aparatelor electronice cu pastile sau a substantelor lichide ori a spray-urilor insecticide, deoarece acestea pot contine substante extrem de toxice pentru un copil mic. Astfel, daca iei decizia de a folosi produse care se aplica pe piele pentru a tine insectele departe, trebuie sa te asiguri ca sunt testate dermatologic si potrivite pentru varsta copilului tau. Evita sa mergi cu bebe in locuri unde sunt multi tantari, precum padurile sau zonele umede, si nu folosi sapun sau lotiune cu miros puternic, care poate atrage insectele.


    SFAT SUPERBEBE

    Pentru a feri copilul de intepaturile insectelor, il poti imbraca, atunci cand il scoti afara, cu hainute usoare, din materiale naturale, care sa ii acopere cea mai mare suprafata a corpului. Daca totusi va fi intepat de o insecta, pe piele ii va aparea o umflatura care il mananca si poate avea reactii mai puternice decat copiii mai mari sau adultii. De asemenea, in cazul in care a fost intepat, este bine sa ceri sfatul medicului pediatru, pentru a-i administra cel mai bun tratament. Pe piele pot aparea mici vezicule din pricina unei sensibilitati crescute sau, in cazul in care este alergic, se poate instala socul anafilactic si trebuie sa intervii de urgenta.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here