Si partenerul trebuie sa stie ce i se intampla

    Sunt inca multe persoane care privesc in continuare fertilita tea ca pe o problema strict feminina. In pana la 50% din cazuri, infertilitatea implica si afectarea parte nerului de sex masculin.

    Infertilitatea masculina poate constitui uneori singurul motiv pentru care un cuplu nu poate concepe o sarcina sau se poate adauga la seria de motive asociate ale partenerei, ceea ce creeaza complexitatea unei infertilitati de cuplu. In numeroase cazuri, infertilitatea masculina apare pe fondul unor afectiuni urologice. De aceea este foarte important sa reusesti sa iti convingi partenerul de important a efectuarii unor teste. Datorita localizarii lor, organele genitale masculine sunt predispuse riscului de aparitie a unei diversificate patologii, atat de origine infectioasa, cat in special traumatica. Cel mai adesea, problemele apar in timpul activitatilor sportive, gen fotbal sau ciclism, in timpul activitatilor legate de locul de munca, cum este cazul in expunerea la substant e chimice iritante. Leziunilesferei genitale determina de obicei dureri intense, care insa, in cele mai multe cazuri, dispar, fara a lasa sechele. Traumatismele minore sau bolile necomplicate nu necesita spitalizare, ci doar tratament ambulator, insa situatiile complicate, cu tumefactie locala, hematoame, echimoze sau prurit, impun prezentarea de urgenta la medic si instituirea unui tratament mai complex.

    Supravegheaza-i starea de sanatate!

    Infectiile pot afecta diverse zone ale regiunii genitale, incluzand testiculele (orhita), epididimul (epididimita), uretra (uretrita), vezica urinara (cistita), foliculii pilosi (abcese); sau iintreaga zona genitala (gangrena Fournier). Pruritul (mancarimea) cu localizare genitala poate avea multiple cauze, printre care herpesul genital, diferite micoze, candidoze sau infectii parazitare (de exemplu scabie). Pruritul poate fi primul semn in cazul bolilor cu transmitere sexuala (BTS). Daca anterior aparitiei pruritului a existat contact sexual posibil infectant, se recomanda intreruperea totala a activitatii sexuale si prezentarea la medic pentru evaluare si tratament corespunzator. In cazul tratamentului la domiciliu trebuie sa se acorde atentie deosebita aparitiei unor semne si simptome precum: semne de aparitie si dezvoltare a unei infectii (tumefactie, inrosirea zonei, cresterea temperaturii cutanate locale, durere, formarea puroiului, tulburari mictionale, sub aspectul numarului, culorii, aparitiei durerii sau usturimii). Se poate intampla sa apara hipertrofia (marirea) nodulilor limfatici, care devin palpabili superficial in regiunea inghinala, modificari de marime, consistenta, culoare sau sensibilitate ale scrotului. Se poate observa chiar mentinerea nemodificata sau chiar agrava rea unei eruptii, la o saptamana de la debutul tratamentului.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here